Βιογραφικό

 

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον χώρο των πωλήσεων, στην εταιρεία LACOSTE, για την οποία δούλεψε επί 13 χρόνια, φτάνοντας στη θέση του brand manager, έχοντας στην ευθύνη του το σύνολο της παρουσίας του διάσημου brand σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ανατολική Ευρώπη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δάσκαλος –  Για περισσότερα από 15 χρόνια σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων (τσιγγανόπαιδες, παλλινοστούντες).
Τα τελευταία χρόνια απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας στο ΟΑΚΑ και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό ίδρυμα της Near East στην Καισαριανή για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα.
Κατόπιν προσκλήσεως έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και εκδηλώσεις σε περισσότερα από 600 σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό, μιλώντας στους μαθητές για αθλητισμό, διατροφή, περιβάλλον, bullying, καθώς επίσης για αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, τη δύναμη του ονείρου στη ζωή μας, την αξία της υπέρβασης και τη σημασία του ακτιβισμού.

031

 

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στα European Masters Games στο Τορίνου της Ιταλίας, 11 φορές Πρωταθλητής Ελλάδας Masters στον ακοντισμό (6 χρυσά, 3 αργυρά, 2 χάλκινα μετάλλια) και 6 φορές Βαλκανιονίκης Masters (Χρυσό μετάλλιο Θεσσαλονίκη, Αργυρό μετάλλιο Βουκουρέστι-Ρουμανία, Αργυρό μετάλλιο-Στάρα Ζαγόρα-Βουλγαρία, Ασημένιο μετάλλιο-Θεσσαλονίκη, Χάλκινο μετάλλιο Σμύρνη-Τουρκία, Χάλκινο μετάλλιο Βουκουρέστι-Ρουμανία).
Finalist Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Masters Πόρτο Αλέγκρε-Βραζιλία.
Πρωταθλητής στη σκοποβολή στο αεροβόλο πιστόλι ανδρών (όρια επιλέκτων).

 

 

ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ

Μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές και συμμετέχοντας στην ομάδα της θρυλικής τεννίστριας Μαρτίνας Ναβρατίλοβα,τον Δεκέμβριο του 2010, τοποθέτησε την Ελληνική σημαία στα 6.000μ. του όρους Κιλιμάντζαρο, συγκεντρώνοντας χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης ΜΑTHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι.
Η συμμετοχή του έφερε την Ελλάδα στην 1η θέση, συγκεντρώνοντας για τον σκοπό της αποστολής τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμετέχοντες αθλητές από χώρεςόπως η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότιος Αφρική.

 

DSC01400

 

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

 

 • 14 βιβλία – Εκδόσεις Άγκυρα  – 5 από αυτά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας
 • 1 Ευρωπαϊκό Βραβείο OIKOPOLIS
 • 1 Αριστείο ΣΕΓΑΣ
 • Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 141630/Γ7) – 7 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 141630/Γ7) – 7 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 51926/Γ7) – 20 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 108542/Γ7) 45 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
  * Βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ECOCITY
  * Επίσημο βιβλίο του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού)
 • ΟΙ ΝΕΡΑΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΦΕΓΓΟ ΝΤΕ ΛΑ ΣΤΕΚΟ – 3 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΤΟ ΔΡΟΜΑΚΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΕΩΦΟΡΟΣ – 3 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
  * Βραβευμένο με το Αριστείο του ΣΕΓΑΣ
  * Επίσημο βιβλίο του Χρυσού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010 με την ευκαιρία συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα
  * Κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα Αγγλικά «DREAMS’ MARATHON»
 • ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ – 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ
 • ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
  *Επίσημο βιβλίο του συλλόγου ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία στα θέματα bullying.
  *Προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.
  *Αφορμή για το 1ο Μαθητικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ κατά της βίας.
  *Έμπνευση της ομώνυμης θεατρικής βιωματικής παράστασης, που δημιούργησε η εταιρεία «Χρόνος – Δράσεις Πολιτισμού» του ηθοποιού Βασίλη Χαλακατεβάκη και της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Μαραγκουδάκη.
 • ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ
 • ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ
 • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΕΟΣ

Ο συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ με μια ιστορία θετικής σκέψης: «Στον πάτο του πηγαδιού»

Ο συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ με μια ιστορία θετικής σκέψης για τις ευκαιρίες της ζωής μας

Ο συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ για τη δύναμη της υπέρβασης «Στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου»

Ο συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ διαβάζει «ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ» του

Ο συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ μιλάει για τη χώρα των μεγάλων κουταλιών