Βιογραφικό

 

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και τα τελευταία 12 χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως τσιγγανόπαιδες και παλλινοστούντες.
Το μεγάλο πάθος της ζωής του από τα παιδικά του χρόνια είναι ο αθλητισμός.

 

031

 

Mέλος σήμερα του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION και πρωταθλητής στον ακοντισμό με Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων το 1987, Χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Masters στη Θεσσαλονίκη, Ασημένιο μετάλλιο στον ακοντισμό στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Masters 2014 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, Χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Masters 2012 στην Σμύρνη της Τουρκίας, 4η θέση στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Masters στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, 5η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Masters του 2013 στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, Finalist στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Masters του 2013 στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας και Πανελληνιονίκης Masters το 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 και 2016.

 

Παράλληλα τα τελευταία χρόνια είναι πρωταθλητής στη σκοποβολή, στο ολυμπιακό αγώνισμα του αεροβόλου πιστολίου ανδρών, ανήκοντας στην δύναμη του Σκοπευτικού Ομίλου ‘’ΕΨΙΛΟΝ’’ με προπονήτρια την κ. Μαριέλα Ντάικου, την μοναδική πιστοποιημένη Ελληνίδα προπονήτρια από την ISSF, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκοποβολής.

 

Από το 2006 μέχρι και σήμερα έχουν κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Άγκυρα επτά παιδικά βιβλία του, τα οποία μέχρι σήμερα έχουν αγγίξει τις 100.000 αντίτυπα στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Από τη σειρά ‘’ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ’’ κυκλοφορούν ‘’Το όνειρο της Άννας’’, ‘’Η περιπέτεια του Νικόλα’’, (εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 141630/Γ7) και ‘’Οι νεράιδες της οικογένειας Φέγγο ντε λα Στέκο’’ αγγίζοντας αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό με το μήνυμα ‘’Είμαστε πρωταθλητές της ζωής μας’’.-20 εκδόσεις.
Το βιβλίο του ‘’Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος’’ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 108542/Γ7), ένα οικολογικό παραμύθι, έφτασε στα 45.000 αντίτυπα στους δύο μόλις πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και βραβεύτηκε με το κρατικό βραβείο ‘’Οικόπολις’’ από την Ευρωπαική επιτροπή του ECOCITY, ενώ το πρώτο του παιδικό βιβλίο για το καυτό θέμα της παιδικής παχυσαρκίας ‘’Πέντε σωματοφύλακες κλεισμένοι στο ψυγείο’’ (εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού Αρ. Πρωτοκόλου: 51926/Γ7), έγινε θεατρική παράσταση και σήμερα βρίσκεται στην 17η του έκδοση.

 

 

‘’Το δρομάκι που ήθελε να γίνει λεωφόρος’’ είναι το πρώτο αλληγορικό παραμύθι του συγγραφέα, που προσέγγισε το θέμα της ματαιοδοξίας και των σύγχρονων προτύπων, ενώ το πρώτο εφηβικό βιβλίο του ‘’Μαραθώνιος Ονείρων’’, που μεταφράζεται και στα Αγγλικά αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο της Xρυσής διοργάνωσης του Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή το 2010 με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 2500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα.

 

Το Δεκέμβριο του 2010 ο Νίκος Μιχαλόπουλος, μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές και μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6000μ., μέλος μιας ομάδας αθλητών, ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών απ’όλο τον κόσμο και με αρχηγό τη θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναιρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.

 

DSC01400
Τις σχολικές περιόδους 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015 και 2015-2016 ο Νίκος Μιχαλόπουλος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, του συγγραφέα παιδικών βιβλίων και του εν ενεργεία πρωταθλητή πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Τον Μάιο του 2013 συμμετείχε στην πολύ μεγάλη εκδήλωση αναβίωσης των Α’ Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 1896, που διοργάνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, παρουσιάζοντας το αγώνισμα της σκοποβολής σε ένα κοινό 60.000 μαθητών.

 

Τον Δεκέμβριο του 2013 κυκλοφόρησε επίσης από τις εκδόσεις Άγκυρα το νέο βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο ‘’Οι κορυφές μέσα μας’’, ένα βιβλίο πίστης και ενθάρρυνσης βασισμένο σε μια πραγματική προσωπική ιστορία υπέρβασης και 18 ακόμα αλληγορίες θετικής σκέψης, που γρήγορα έφτασε τις 4 εκδόσεις.
Τον Ιανουάριο του 2014 οι πολύ πετυχημένοι ‘’Πέντε Σωματοφύλακες Κλεισμένοι στο Ψυγείο’’ κυκλοφόρησαν την συνέχειά τους, ένα βιβλίο δραστηριοτήτων πάνω στο θέμα της διατροφής και το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας με τίτλο: ‘’Πέντε Σωματοφύλακες σε Αποστολή: To Κυνήγι Θησαυρού της Διατροφής’’.

 

Άρθρα του Νίκου Μιχαλόπουλου έχουν δημοσιευτεί στα μεγαλύτερα και εγκυρότερα sites της χώρας μας.
O Nίκος Μιχαλόπουλος με την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, πρωταθλητή και βραβευμένου από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγγραφέα κατόπιν προσκλήσεως έχει επισκεφτεί περισσότερα από 400 σχολεία όλων των βαθμίδων σε Ελλάδα και Κύπρο, πραγματοποιώντας ομιλίες για θέματα όπως: η δύναμη του ονείρου στην ζωή μας, η δυνατότητα της υπέρβασης, η αντοχή στην αμφισβήτηση, αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, διαφορετικότητα, bullying, άσκηση και σωστή διατροφή.