Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2017
Τα παιδιά εμπνέονται και συμμετέχουν ενεργά σε μοναδικές σε ένταση εκδηλώσεις με αφορμή το νέο βιβλίο του ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;
ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
Νέα στάση αυτού του δυναμικού ταξιδιού σε όλη την Ελλάδα, με μηνύματα κατά της βίας σε κάθε της μορφή και υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας την Παρασκευή 5 Μαΐου.
Ο συγγραφέας, μιλώντας στους μαθητές για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού, αλλά τον ρόλο του αθλητισμού στη ζωή μας, ως μέσο ενδυνάμωσης της προσωπικότητάς μας, εφαλτήριο ανάπτυξης του προσωπικού μας ονείρου και τρόπος υπερπήδησης κάθε εμποδίου αμφισβήτησης και απογοήτευσης, συγκίνησε και ξεσήκωσε το κοινό του μια μέρα πριν τον τελικό του 1ου Μαθητικού Διαγωνιστικού Φεστιβάλ κατά της βίας, που γεννήθηκε ως ιδέα με την αφορμή της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου.
Αυτό που μοιράζεται ο συγγραφέας με τα παιδιά σε κάθε σχολείο είναι η μεγάλη προίκα του βιβλίου και φυσικά η ευαισθητοποίηση απέναντι σε ένα θέμα που ξεφεύγει από τα στενά όρια του σχολείου.
STOP BULLYING!!! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!!! ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
Και το ταξίδι συνεχίζεται με στάσεις:
• Στις 10 και 11 Μαΐου σε σχολεία του Ρεθύμνου Κρήτης
• Στις 12 Μαΐου στο Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
• Στις 12 Μαΐου σε σχολεία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
• Στις 17 Μαΐου στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
• Στις 23 Μαΐου στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω
• Στις 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίων Αναργύρων
Το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;» είναι το επίσημο βιβλίο του συλλόγου » ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και στηρίζει με μέρος των πωλήσεών του τους σκοπούς του και επίσης είναι προτεινόμενο βιβλίο από το Υπουργείο Παιδείας για θέματα ενδοσχολικού εκφοβισμού.
«ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ…
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»





