1ο Δημ. Σχολείο Καλυβίων: «Αγαπημένε μας Νίκο, η παρουσίασή σου ήταν ένα φως αισιοδοξίας. Το σπουδαίο έργο σου μας ξαναγεννά το όνειρο»
ΤΡΙΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2025
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων Θορικού υποδέχτηκε τον βραβευμένο συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού, Νίκο Μιχαλόπουλο.
Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν τεράστια, όπως και όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου, όπως αποτυπώθηκε και στα λόγια της διευθύντριας του σχολείου αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης:
«Αγαπημένε μας Νίκο, σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για την υπέροχη παρουσίαση στον χώρο του σχολείου μας. Ήταν ένα φως αισιοδοξίας στο σκοτάδι που σκορπίζεται γύρω μας. Σου ευχόμαστε να συνεχίσεις αυτό το σπουδαίο έργο, που μας ξαναγεννά το ‘’όνειρο’’.»
Ο συγγραφέας και αθλητής ξεκίνησε ένα ταξίδι για τους μικρούς του φίλους από τα παιδικά του χρόνια, που η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό αντιμετώπιζε μόνο εμπόδια και κλειστούς δρόμους, μέχρι το σήμερα, που εξακολουθεί να ρίχνει το ακόντιό του αγωνιστικά, αγγίζοντας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που κάποιες στιγμές γινόταν βαθιά συγκινητικός, ευαίσθητα θέματα, όπως αυτά της αμφισβήτησης, της υπέρβασης, της δύναμης του ονείρου στη ζωή μας, αλλά και της ικανότητας του αθλητισμού να δίνει απαντήσεις και ελπίδα στα σύγχρονα προβλήματα βίας, με αποκορύφωμα αυτό της ενδοσχολικής βίας.
Όχημά του στην παρουσίαση το best seller του θετικής σκέψης «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», το αλληγορικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα «ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ» και το antibullying graphic novel «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Άγκυρα.
Μύνημα και αποτύπωμα της συνάντησης, που εξελίχθηκε σε έναν μεγάλο διάλογο με τα παιδιά, πως απέναντι στα εμπόδια, την αμφισβήτηση, την απογοήτευση και τη μοναξιά, ένα δυνατό όνειρο, μια ακλόνητη πίστη στον στόχο και μια συνεχή διάθεση για προσωπικές υπερβάσεις, ενώ ένα πολύ δυνατό «Ονειρεύομαι Θέλω Μπορώ», που είναι το πολύ γνωστό μήνυμα του συγγραφέα ήταν το καλύτερο αποχαιρετιστήριο από τα παιδιά.
Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε στις επίσημες σελίδες του στα social media:
«Η αγκαλιά σας στο συγγραφικό μου έργο, αλλά και η ανταπόκρισή σας σε όσα είπαμε και μοιραστήκαμε μου ζέστανε την καρδιά! Υπέροχα παιδιά, εκπληκτικοί εκπαιδευτικοί, μοναδικό κλίμα και αυμόσφαιρα! Πάντα στη διαθεσή σου, αγαπημένο μου 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων.»
Ο Νίκος Μιχαλόπουλος στις 4 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων και στις 8 Φεβρουαρίου στην Άρτα στη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, η
Ιερά Μητρόπολη Άρτης, ο Δήμος Αρταίων και η ΑΔΑΕ ΟΤΑ, με καλεσμένο τον ίδιο στον Συνεδριακό χώρο του
Ιερού Ναού Αγίου Μαξίμου του Γραικού.





