Ο Νίκος Μιχαλόπουλος παρουσιάζει στην Αρχαία Ολυμπία το best seller του «Όταν κοιτάς από ψηλά»
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2025
Στον ιδιαίτερο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, κάτω από ένα γεμάτο σχεδόν φεγγάρι, μπροστά στο Δημαρχειακό Μέγαρο της πόλης, βρέθηκε για ακόμα μία φορά ο συγγραφέας, Νίκος Μιχαλόπουλος, παρουσιάζοντας το νέο του best seller, «Όταν κοιτάς από ψηλά», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και βρίσκεται σταθερά από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του, τρεις μήνες περίπου πριν, στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων της χώρας μας, έχοντας παραμείνει αρκετό καιρό στο Νο.1. Πρόκειται για το επίσημο βιβλίο του Ολυμπιονίκη μας Εμμανουήλ Καραλή, του οποίου η καταγωγή είναι από τον Πύργο, πολύ κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, τόπο γέννησης των Ολυμπιακών Αγώνων, κάτι που από μόνο του έκανε τη βραδιά τόσο ξεχωριστή για όλους τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν τον χώρο μπροστά από το Δημαρχειακό Μέγαρο και με μέλη της οικογένειας του από τον Πύργο μέσα σε αυτούς.
Αφορμή της εκδήλωσης η ετήσια Γιορτή Βιβλίου, που διοργανώνεται για 15η χρονιά υπό την αιγίδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, παράλληλα με εικαστική έκθεση των ζωγράφων, Λίτσας Παπαϊωάννου και Βίβιαν Δαβούτη. Υπεύθυνοι της βραδιάς, ο κ. Χρήστος Ζαφειρόπουλος και η κ. Δώρα Ευσταθοπούλου, η οποία ανέλαβε και την παρουσίαση, ιδιοκτήτες του ομώνυμου βιβλιοπωλείου που επιμελήθηκε την εκδήλωση, ενώ τη βραδιά προλόγισε ο φιλόλογος κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, με αποσπάσματα του βιβλίου να διαβάζει ο επίσης φιλόλογος, κ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος.
Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησε επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Αθηνά Ηλιοπούλου.
Το βιβλίο, για το οποίο η ανταπόκριση του κόσμου οδήγησε στην εξάντληση της πρώτης του έκδοσης δύο μέρες πριν κυκλοφορήσει καν επίσημα στις 24 Απριλίου και οι κριτικές ειδικών και αναγνωστών ήταν από την πρώτη στιγμή διθυραμβικές, δεν είναι μια κλασική βιογραφία, αλλά μια κατάθεση ψυχής, γραμμένη με το ιδιαίτερο βαθιά συναισθηματικό ύφος του συγγραφέα, που έκανε τεράστια αίσθηση με την πρώτη επίσημη παρουσίασή του, προσελκύοντας ένα τεράστιο κοινό στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, παρουσία του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και πλήθος προσωπικοτήτων από κάθε χώρο.
Ο κ. Αγγελόπουλος σχολίασε αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης:
«Αγαπημένε μας φίλε Νίκο, σε ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά που μας πρόσφερε η παρουσία σου και το υπέροχο βιβλίο σου, που μας γοήτευσε, μας συγκίνησε, μας ταξίδεψε, μας έμαθε τόσα πολλά για τη ζωή του σπουδαίου συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη. Τόσο άμεσος, επικοινωνιακός, φιλικός!»
Ο κ. Γεωργακόπουλος έγραψε:
«Φίλε Νίκο, βαθιά συγκινημένος, γιατί συναντηθήκαμε δημιουργικά για άλλη μια φορά. Κατάφερες να αγγίξεις τις μύχιες, ευαίσθητες χορδές της ψυχής μας. Να συνεχίσεις ψηλά!»
Ενώ η διοργανώτρια της βραδιάς, κ. Ευσταθοπούλου δήλωσε:
«Περάσαμε υπέροχα! Ήταν μια ιδιαίτερη βραδιά. Άγγιξες, Νίκο, τις ψυχές όλων μας. Σε αγαπήσαμε όλοι μας.»
Επόμενη εκδήλωση του συγγραφέα, την Κυριακή, 10 Αυγούστου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Δημητσάνας Αρκαδίας, ενώ στις 30 Αυγούστου αγωνίζεται στους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου Masters, στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, υπερασπιζόμενος τον τίτλο του, που κατέκτησε πέρσι στο Μαυροβούνιο.





