Δημοτικό Σχολείο Σκοτίνας Πιερίας: «Νίκος Μιχαλόπουλος: Μεγάλα λόγια από έναν Μεγάλο Άνθρωπο. Απλά υποκλινόμαστε.»

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

«Ονειρεύομαι Θέλω Μπορώ… μεγάλα λόγια από έναν μεγάλο άνθρωπο. Νίκος Μιχαλόπουλος. Απλά υποκλινόμαστε.»

Με αυτά τα λόγια η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σκοτίνας Πιερίας, κ. Μαρία Αθανασίου, έκλεισε την εκδήλωση που αφιέρωσε στον βραβευμένο συγγραφέα, πρωταθλητή του ακοντισμού, ακτιβιστή και εκπαιδευτικό, Νίκο Μιχαλόπουλο, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου «Οι Πέντε Σωματοφύλακες Βγήκαν από το Ψυγείο». Ένα βιβλίο συνέχεια του best seller «Πέντε Σωματοφύλακες Κλεισμένοι στο Ψυγείο», το οποίο προσεγγίζει με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο το καυτό θέμα της διατροφής στην παιδική ηλικία και όχι μόνο.

Όπως τόνισε και η Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου στον χαιρετισμό της:
«Ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός και πρωταθλητής, Νίκος Μιχαλόπουλος, παρουσιάζει με έναν πολύ εύγλωττο και προσιτό για το παιδικό αυτί τρόπο τη σημασία της υγιεινής διατροφής και των επιλογών που προστατεύουν την υγεία. Γενικότερα μέσα από το συγγραφικό του έργο μοιράζεται μαζί μας προσωπικές αλλά και αλληγορικές ιστορίες, που αναζωογονούν την πίστη στον εαυτό μας, μιλά για τη διαφορετικότητα, για τις αξίες της ζωής, τις οποίες ιεραρχεί και την ανάγκη, την αναγκαιότητα για να προσπαθούμε συνεχώς να αυτοβελτιωνόμαστε.»

Πράγματι ο συγγραφέας σε μια πολύ ζεστή βραδιά άγγιξε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων όπως αυτά της διαφορετικότητας, της ενδοσχολικής βίας, της υπέρβασης, της αμφισβήτησης, της δύναμης του αθλητισμού και της αξίας του ονείρου στη ζωή μας, σε ένα ταξίδι προσωπικών βιωμάτων, συναρπάζοντας και συγκινώντας μικρούς και μεγάλους.

Η εταιρεία Dole, η οποία υπήρξε ο μεγάλος χορηγός της βραδιάς, μέσω των αντιπροσώπων της που παρακολούθησαν την εκδήλωση, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, σχολίασε:
«Εκπληκτική ενέργεια! Μεγάλος ενθουσιασμός! Στοχευμένη ομιλία!»

Την εκδήλωση, προλογίζοντας τον συγγραφέα, χαιρέτισαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Ολυμπιονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του Ακοντισμού και σύζυγος του Νίκου Μοχαλόπουλου, κ. Άννα Βερούλη.

Η Υφυπουργός, κ. Παπαδημητρίου, συνέχισε τον λόγο της, κάνοντας μια στάση σε ένα ακόμα best seller του Νίκου Μιχαλόπουλου, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα με τίτλο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» και που πρόσφατα κυκλοφόρησε την 5η του έκδοση με νέο εξώφυλλο:
«Το συστήνω να το διαβάσουν όλοι. Ένα βιβλίο με 18 αλληγορικές ιστορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στο σημείο εκείνο που ο δρόμος πάει να κλείσει. Ανεβαίνοντας κάποιες κορυφές σε ένα από τα μεγαλύτερα βουνά του κόσμου, οι οδοιπόροι καταφέρνουν να ξεπερνούν τον ίδιο τους τον εαυτό και αυτή, κ. Μιχαλόπουλε, ήταν η μαγεία του βιβλίου, όπως εξάλλου αυτή είναι και η μαγεία της ζωής. Εκεί ακριβώς που ο δρόμος πάει να κλείσει εμείς πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να τον ανοίγουμε. Θερμά συγχαρητήρια στον συγγραφέα που πάντα εύχομαι να είναι έτσι πολυγραφότατος και δημιουργικός.»

Μια ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο συγγραφέας και στο καυτό θέμα της βίας στην εποχή μας με αφορμή το antibullying cross over graphic novel του «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», επίσημο βιβλίο του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» και αφορμή του 1ου Μαθητικού Διαγωνιστικού Φεστιβάλ εναντίον κάθε μορφής βίας.

Πριν έναν χρόνο ακριβώς κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγκυρα το τελευταίο βιβλίο ενηλίκων του συγγραφέα, το «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΕΟΣ», ένα βιβλίο ωδή στην αξία του χρόνου που λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με τα χρόνια που περνάνε, αν καταφέρεις να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι, να παρατηρείς, να θέλεις, κρατώντας τον εαυτό σου σε τέτοια σωματική, ψυχολογική και διανοητική κατάσταση, ώστε να εξυπηρετεί το όνειρό σου με μεγαλύτερη σοφία και ενσυναίσθηση, ενώ στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, έχει προγραμματιστεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση ενός ακόμα νέου του βιβλίου, με τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ», ενός πολυεπίπεδου κειμένου, αφιερωμένο στα 40 χρόνια ύπαρξης του Ολυμπιακού μας Σταδίου, στο οποίο, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, ο συγγραφέας, αθλητής και εκπαιδευτικός πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για σχολεία τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο συγγραφέας το αμέσως επόμενο διάστημα έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε πολλά σχολεία, όπως το 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Βριλησσίων, το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης, το 20ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, το 27ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, το 5ο Γυμνάσιο της Θήβας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

Όλα τα βιβλία του συγγραφέα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Άγκυρα και τα audio books του από την Book Voice.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος μετά την πολύ πετυχημένη του περσινή ομιλία στο TedX της Τρίπολης, που είναι και ο τόπος καταγωγής του, φέτος έχει αναλάβει τη θέση του speaker coach για τους φετινούς ομιλητές της διοργάνωσης που θα γίνει στις 18 και 19 Μαΐου στο πανέμορφο και ιστορικό Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης.