1ο Δημ. Σχολείο Αλίμου: «Αγγίξατε τις ψυχές μας. Μας ενθουσιάσατε! Μας συγκινήσατε! Μας εμψυχώσατε!»

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείο Αλίμου υποδέχτηκαν τον βραβευμένο συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού, Νίκο Μιχαλόπουλο, σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στο antibullying cross over graphic novel «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» και το αφιερωμένο βιβλίο του στον σεβασμό και την αξία της διαφορετικότητας «ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ».
Ο συγγραφέας άγγιξε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων όπως αυτά της διαφορετικότητας, της ενδοσχολικής βίας, της υπέρβασης, της αμφισβήτησης, της δύναμης του αθλητισμού και της αξίας του ονείρου στη ζωή μας, σε ένα ταξίδι προσωπικών βιωμάτων, συναρπάζοντας μικρούς και μεγάλους, όπως ακριβώς εκφράστηκε και από την διευθύντρια και τον Σύλλογο Διδασκόντων μετά το τέλος της εκδηλώσης.
«Κύριε Μιχαλόπουλε,
Σας ευχαριστούμε θερμά!!!
Αγγιξατε τις ψυχές των μικρών και μεγάλων παιδιών του σχολείου μας!
Μας ενθουσιάσατε!
Μας συγκινήσατε!
Μας εμψυχώσατε!»

Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε στις επίσημες σελίδες του στα social media:
« Τα παιδιά δημιούργησαν και με συγκίνησαν πολύ σήμερα στο 1ο Δημ. Σχολείο Αλίμου. Είναι τόσο ξεχωριστές αυτές οι συναντήσεις και οι παρουσιάσεις στα σχολεία κάθε σχολικής βαθμίδας που φεύγοντας, άδειος από ενέργεια, ΠΕΤΑΩ!!!! Δεν είναι μοναδικό να βλέπεις τον σπόρο σου να ανθίζει;»

Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Άγκυρα το νέο βιβλίο του συγγραφέα, το «ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΝΕΟΣ», ένα βιβλίο ωδή στην αξία του χρόνου που λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με τα χρόνια που περνάνε, αν καταφέρεις να συνεχίζεις να ονειρεύεσαι, να παρατηρείς, να θέλεις, κρατώντας τον εαυτό σου σε τέτοια σωματική, ψυχολογική και διανοητική κατάσταση, ώστε να εξυπηρετεί το όνειρό σου με μεγαλύτερη σοφία και ενσυναίσθηση, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται η πρώτη επίσημη παρουσίαση ενός ακόμα νέου του βιβλίου, με τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ», ενός πολυεπίπεδου βιβλίου αφιερωμένο στα 40 χρόνια ύπαρξης του Ολυμπιακού μας Σταδίου, στο οποίο, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, ο συγγραφέας, αθλητής και εκπαιδευτικός πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για σχολεία τα τελευταία 10 χρόνια.
Επίσης σε πολύ λίγο καιρό στις προθήκες των βιβλιοπωλείων όλης της χώρας θα εμφανιστεί το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα, συνέχεια του best seller του που έγινε και θεατρική παράσταση «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ», αυτή τη φορά με τίτλο «ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠ’ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ», μια περιπέτεια με θέμα τη διατροφή και την αξία της άσκησης.