The Peaks in Us - On Time Books

Στα αγγλικά το best seller «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ»

Το besr seller του Νίκου Μιχαλόπουλου «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Άγκυρα, μετά από αλλεπάλληλες εκδόσεις, κυκλοφορεί από την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και στα Αγγλικά από την On Time Books στην Amazon και σε μεγάλα βιβλιοπωλεία σε Μεγάλη Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά και Αυστραλία.

 

 Amazon

On Time Books

«Οι κορυφές μέσα μας»

 

θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα ή η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας. Θα μπορούσε να είναι μόνο η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας.
Όμως, πάνω απ’ όλα είναι ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης με 18 ιστορίες, 18 αλληγορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις. Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή.
Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του!!!

 

Ο συγγραφέας ξεδιπλώνει μπροστά στα μάτια των αναγνωστών ένα πολύ δυνατό κείμενο θετικής σκέψης, πίστης και ώθησης, που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς και όσους το έχουν διαβάσει και οι οποίοι με τις αναρτήσεις τους και τα video τους στα social media μιλούν για το μοναδικό τρόπο που μεταφέρει τα μηνύματά του μέσα από τις 18 ιστορίες θετικής σκέψης που πλαισιώνουν τη συναρπαστική αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης που αποτελεί τον κορμό του βιβλίου.
Ένα βιβλίο που η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου χαρακτήρισε ως εγχειρίδιο αλλαγής του κόσμου μας προς το καλύτερο. Ένα βιβλίο ημερολόγιο, βασισμένο στη φιλανθρωπική του ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο το 2010, όπου, ως μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στα 6.000 μέτρα, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα, πως ο αθλητισμός μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο και ίσως να είναι και μια απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας, σαν και αυτά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

 

Ο ίδιος ο συγγραφέας με την ευκαιρία της νέας ξενόγλωσσης έκδοσης έγραψε στις επίσημες σελίδες του στα social media:
«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας, τον τρόπο που αγκαλιάσατε το πιο προσωπικό μου ίσως βιβλίο και για αυτό το μοναδικό ταξίδι που συνεχίζεται σε νέες συναρπαστικές διαδρομές.»

 

Το βιβλίο έχει δεχτεί και συνεχίζει να δέχεται διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο, τους ειδικούς και τους ανθρώπους κάθε ηλικίας που το διάβασαν:

 

♦️ «Ομολογώ, ότι χωρίς να πονέσουν τα πόδια μου, χωρίς να νιώσω την βροχή να με κάνει μούσκεμα και χωρίς να φοβηθώ για την ζωή μου, ζαλίστηκα. Ζαλίστηκα, αναζητώντας το δικό μου Κιλιμάντζαρο. Ανακάλυψα πόσα μπορούν να γίνουν, αλλά κυρίως αυτά που δεν γίνονται ποτέ. Ανακάλυψα επίσης, ότι στα χέρια μου δεν είχα απλώς ένα χρονογράφημα, ή έναν οδηγό για το πώς μπορούμε να φτάσουμε στις προσωπικές μας κορυφές. Στα χέρια μου κρατούσα ένα εγχειρίδιο για την αλλαγή στον κόσμο μας.’»
KΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
-Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι
-Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών ΄΄Η Καλλιπάτειρα’’

 

♦️ «Μέσα στις αντιξοότητες, το κρύο και την υποθερμία, ο Νίκος κρατούσε ημερολόγιο, έγραφε αυτά που ένιωθε, ένωνε τις σκέψεις του σ’ ένα χαρτί και έβρισκε δύναμη την επόμενη μέρα να συνεχίσει να ανεβαίνει στο Κιλιμάντζαρο. Σκέψεις θετικές, σκέψεις ελπίδας και πίστης. Μάθημα ζωής είπαν όσοι τον άκουσαν να μιλά και διάβασαν το βιβλίο.»
ΑΙΓΛΗ ΤΟΥΜΠΑ
‘’ΛΟΞΕΣ ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΚΥΠΡΟΣ’’

 

♦️ «Αν δίνανε όλοι το παράδειγμα που δίνεις εσύ, αυτή η χώρα θα’ταν η αρχαία Ελλάδα. Τυχεροί οι μαθητές σου.»
ΣΟΝΙΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

 

♦️ «Μέσα από μια μεστή, γλαφυρή, απρόσμενα συγκινητική αφήγηση, που διανθίζεται έξυπνα από πανέμορφες λαϊκές ιστορίες από όλο τον κόσμο, ο αναγνώστης καταδύεται στην πηγή του ανθρώπινου σθένους, της πίστης, του σεβασμού και της ελπίδας. Ιδανικό ανάγνωσμα για την πρωτόγνωρη περίοδο που βιώνουμε, η οποία εμπεριέχει όλα τα στοιχεία της ακραίας προσπάθειας να έρθεις αντιμέτωπος με τα όριά σου».
REAL NEWS – ΜΑΡΙΝΑ ΤΣΙΛΗΤΗΡΑ

 

♦️ «Ο συγγραφέας και αθλητής Νίκος Μιχαλόπουλος καταθέτει τις πολυσήμαντες σκέψεις και τις εμπειρίες του. Ένα βιβλίο-ημετολόγιο, που αποτίνει φόρο τιμής στη θετική σκέψη κσι την αισιοδοξία.»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ – ΞΕΝΙΑ ΣΤΟΥΚΑ

 

♦️ Θα ήθελα να μπορούσατε να παρακολουθήσετε τις αντιδράσεις των παιδιών, όταν διαβάζαμε αποσπάσματα και ιστορίες από το βιβλίο μέσα στην τάξη. Παιδιά που δυσκολεύονται να καθήσουν στη θέση τους και να συγκεντρωθούν σε ένα θέμα περισσότερο από 10 λεπτά , είχαν απορροφηθεί από την ανάγνωση και σχεδόν δεν ανέπνεαν.»
3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

 

♦️ «Αν μπορούσα να μιλήσω για δέκα λεπτά σε όλο τον κόσμο, θα μίλαγα για σας και το βιβλίο σας!»
Μια συγκινημένη μπαλαρίνα
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΒΑΛΝΤΕΡ

 

♦️ «Διαβάζοντας το βιβλίο “Οι κορυφές μέσα μας”, ένοιωσα ψυχική ανάταση και δύναμη για μπορέσω να συνεχίσω με πίστη στην ζωή. Το ξαναδιαβάζω πάντα σε στιγμές αδυναμίες και πάντα αισθάνομαι καλύτερα.»
ΜΑΡΙΝΑ ΠΡΟΒΕΛΕΓΓΙΟΥ

 

♦️ «Το βιβλίο διαβάζεται σαν νεράκι.. Σε συνεπαίρνει.. Μακάρι να είχε κι άλλο λες στο τέλος. Δεν σε άφηνε να σταματήσεις. Καθηλωτικό πραγματικά.»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

 

♦️ «Θα ήθελα με δάκρυα στα μάτια , μετά την ανάγνωση του βιβλίου σας, να σας ευχαριστήσω γι’ αυτό το υπέροχο ταξίδι συναισθημάτων που βίωσα.»
ΛΙΑ ΤΑΣΟΥΛΗ

 

♦️ «Το βιβλίο το έκανα δώρο στον εαυτό μου, ζητώντας μάλιστα να μου το κάνουν και συσκευασία δώρου. Ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόμουν τα περασμένα Χριστούγεννα. Κάτι να με εμπνεύσει να κυνηγήσω αποτελεσματικότερα τους στόχους μου.»
ΦΙΛΙΩ ΣΚΟΡΔΗ

 

♦️ «Ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο σας σήμερα το πρωί, δεν κατάλαβα πότε έφτασα στη δουλειά μου! Υπέροχο βιβλίο!»
ΑΝΝΑ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

♦️ «Η κορυφή σου είναι μοναδική. Με συγκίνησες. Δάκρυσα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο.
ΥΡΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ

 

♦️ «Ήταν πραγματικά ένα από τα ωραιότερα δώρα, που μου έχουν κάνει ποτέ.»
ΜΑΡΙΑ ΓΚΙΑΤΑ

 

♦️»Είμαι στα μέσα του βιβλίου και δεν θέλω να τελειώσει.»
ΝΙΚΟΣ ΞΑΛΗΣ

 

♦️ «Ένα βιβλίο διαφορετικό, και βέβαια όχι μόνο για το καλοκαίρι. Είναι από αυτά τα βιβλία που όταν τα διαβάσεις θέλεις να μοιραστείς τα νοήματά τους και με άλλους.»
ΤΖΕΝΗ ΣΕΡΓΙΑΝΙΔΟΥ

 

♦️ «Είναι μόλις το δεύτερο βιβλίο (είμαι 35 χρονών) που διάβασα χωρίς διακοπή, αφιερώνοντας ένα χρόνο περίπου τριών ωρών.»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΛΗΣ

 

♦️ «Ένα εξαιρετικό βιβλίο που διαβάζεται πολλές φορές!»
ΝΕΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

 

♦️ «Εξαιρετικό βιβλίο!!! Διαβάζεται πολύ ευχάριστα, υπενθυμίζοντάς σου, πως όλα είναι δυνατά σε αυτή τη ζωή, φτάνει να βάλεις στόχους και να έχεις πίστη σε ότι επιδιώκεις να καταφέρεις. Ένα βιβλίο, που αξίζει να διαβαστεί από όλους. Βάζει ένα λιθαράκι στο να γίνουμε όλοι καλύτεροι, κοιτάζοντας μέσα μας, αναμετρώντας τις δυνατότητες μας, που είναι σίγουρα μεγάλες για όλους, αλλά πολύ απλά δεν το γνωρίζουμε…»
ΠΟΠΗ ΜΑΛΑΧΙΑ

 

♦️ «Ενστικτωδώς, έπιασε το χέρι μου το βιβλίο σας στον Ιανό. Το ξεκίνησα να το διαβάζω την Παρασκευή στο Μόναχο και το τελείωσα εχθές το βράδυ στη Δρέσδη.
Σας ευχαριστω που κάνατε αυτή την κατάθεση, που τελικά για όλους και για διάφορους λόγους είναι σημαντική.»
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ ΓΟΥΡΖΗ

 

♦️ «Ένας καθηγητής και πολύ καλός φίλος μου έκανε δώρο το βιβλίο ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ. Αυτές οι λέξεις έχουν ειλικρινά χαραχτεί στην ψυχή μου. Κάθε φορά που βρίσκω εμπόδια να φτάσω τον στόχο μου, τον σκοπό μου, τη δική μου μικρή κορυφή, σκέφτομαι τον Νίκο. Η γνωριμία μου μαζί του και αυτό το βιβλίο είναι για μένα ένα μάθημα ζωής.
Είναι τόσο αληθινό, τόσο φωτεινό!!!
Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες μαζί μας, γράφοντας, όσα ένιωθες.»
ΝΙΚΗ ΠΕΛΤΕΚΗ
μαθήτρια του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Περιστερίου

 

♦️ «Επιτέλους μετά από τόσες μέρες που πήρα το βιβλίο, βρήκα χρόνο να το ρουφήξω. Κι όχι απλά το ρούφηξα, το ξεζούμισα και δε μου χρειάστηκαν περισσότερες από 3 ώρες! Αν πράγματι θέλουμε ν’ αλλάξουμε το ο,τιδήποτε, θα πρέπει να ξεκινήσουμε πρώτα από τον εαυτό μας.»
ΒΙΚΥ ΖΟΥΡΝΑΤΖΗ

 

♦️ «Θέλουμε κάποιον μέντορα μερικές φορές να μας δείξει τον τρόπο για να ποτίσουμε τα όνειρά μας!!!
Το βιβλίο μου άρεσε πολύ!!!»
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

♦️ «Μόλις σήμερα τελείωσα το βιβλίο. ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΑ!!!»
ΝΑΤΑΣΣΑ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΟΥ

 

♦️ «Σε εμπνέει, σε συγκινεί και σε παρακινεί να σηκωθείς από τον καναπέ σου, ανεξαρτήτου ηλικίας, υπενθυμίζοντάς σου, ότι ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα και στόχους! Υπέροχο βιβλίο! Διαβάζεται απνευστί!»
Αλεξάνδρα @Alexand4333013

 

♦️ «Είναι συγκλονιστικό βιβλίο!!! Είναι υπέροχο!!! Αντικειμενικό κι αληθινό!!!»
ΜΥΡΣΙΝΗ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ

 

♦️ «Πραγματικα είναι ένα βιβλίο «εργαλείο» που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να πετύχει τους στόχους του.»
ΕΛΕΝΗ ΒΟΥΔΟΥΡΗ

 

♦️ «Διάβασα το βιβλίο σου και δεν έχω λόγια… τα ‘’συγχαρητήρια ’’ δεν μπορούν να συμπεριλάβουν όλα τα συναισθήματα που ανακινεί στον αναγνώστη για τον άνθρωπο, τον αθλητή, το όραμα!!!»
ΚΑΤΙΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Πρότυπο Επιστημονικό Κέντρο «Αεί Φέρειν»

 

♦️ «Αυτό το βιβλίο έχει διαχρονικά νοήματα για τον Άνθρωπο που αντιστέκεται. Και αυτό το νιώθει όποιος το διαβάζει.»
ΑΝΝΑ ΣΤΑΦΙΔΑ

 

♦️ «Μια εβδομάδα γεμάτη από σεμινάρια και ομιλίες, πάνω από 30 ώρες, ακούγοντας ξένα μεγάλα ονόματα στην προσωπική ανάπτυξη. Και κατάλαβα ότι ολες οι σημειώσεις μου δεν μπορούν να φτάσουν στην κορυφαία ιστορία του Νίκου Μιχαλόπουλου, σε ένα βιβλίο που από την αρχή μου δίνει μεγάλη συγκίνηση!»
ΤΙΝΑ ΒΑΦΕΙΑΔΗ

 

♦️ «Μόλις τελείωσα το βιβλίο. Με έκανε να ψάχνω χρόνο να διαβάσω. Με την απλή αλλά και αναλυτική περιγραφή σου ένιωθα σαν να το ζούσα. Συγχαρητήρια»
ΕΜΥ ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗ

 

♦️ «Η ζωή δεν είναι για να περιμένεις την καταιγίδα να περάσει, είναι για να μαθαίνεις να χορεύεις στη βροχή. ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ….λίγο πριν αποχαιρετήσω το 2020, το τελευταίο βιβλίο που διάβασα, το πρώτο που θα πρότεινα κι εύχομαι σε όλους μας, κάποια στιγμή, να πάρουμε το δρόμο για μια κορυφή μας. Να καταφέρουμε να την κατακτήσουμε. Εκεί ψηλά, που ψηλότερα δεν υπάρχει. Μέσα μας….
Inspiring!!!»
ΛΕΝΑ ΚΑΒΒΑΘΑ

 

♦️ «Διάβασα το βιβλίο σε δύο μέρες… Έκλαψα, γέλασα, αγανάκτησα, χάρηκα, περηφανεύτηκα, λυπήθηκα, αγχώθηκα, αναρωτήθηκα και τελικά ευχαρίστησα την ζωή που μου έδωσε την ευκαιρία να σας γνωρίσω μέσα από το βιβλίο σας. Αν το βιβλίο σας ήταν στην διδακτέα ύλη στα σχολεία, οι ελπίδες μας για ένα υπέροχο αύριο θα ήταν καθόλα βάσιμες. Και ναι, κλαίω από χαρά και συγκίνηση για τις ζωές των ανθρώπων που αγγίζετε.»
ΒΙΚΥ ΑΡΑΛΗ

 

♦️ «Νίκο Μιχαλόπουλε, έδωσες έμπνευση. Σημερινή άφιξη του βιβλίου σας από Ιανό μαζί με “Ασκητική” του Καζαντζάκη, που ταιριάζει με τις ‘’Κορυφές μέσα μας”!»
ΚΙΤΡΙΝΟ ΒΕΛΟΣ @kozilios on Twitter

 

♦️ «Έδωσα το βιβλίο στον γιο, που παίζει μπάσκετ επαγγελματικά στην Κύπρο. Σε κάποια δύσκολη στιγμή φέτος και λίγο πριν τον τελικό του πρωταθλήματος τον είδα ζορισμένο, αμέσως του έδωσα αυτό το βιβλίο να το διαβάσει. Το αποτέλεσμα δεν είναι ότι πήραν το πρωτάθλημα αλλά βρήκε μέσα σε αυτό όλα αυτά που είναι ο ίδιος.»
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΠΑΝΟΥΔΗ

 

♦️ «Το συγκεκριμένο βιβλίο, όταν το διάβασα δεν το έκλεισα. Δεν τελείωσε για μένα κι ούτε θα τελειώσει. Όμοια με μια καλή φιλία, που κάθε τόσο αναζητάς την παρουσία της.»
ΜΑΡΙΑ @mirtoskef on Twitter

 

♦️ «Το βιβλίο αυτό πρέπει να το διαβάσουν όσο πιο πολλοί άνθρωποι γίνεται και κυρίως παιδιά, ωθώντας τα να έχουν οράματα και να τολμούν να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα.»
ΣΟΥΛΑ ΤΑΜΒΑΚΗ

 

♦️ «Το επέλεξα σαν καλοκαιρινή μου παρέα και μαγεύτηκα!!!»
ΠΕΓΚΥ ΜΟΥΖΑΚΗ