Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Με τους μαθητές της Γ’ Λυκείου του 1ου Ενιαίου Λυκείου Χολαργού συναντήθηκε σήμερα ο συγγραφέας και πρωταθλητής του ακοντισμού, Νίκος Μιχαλόπουλος, στα πλαίσια του εορτασμού της περιόδου που είναι αφιερωμένος από τα σχολεία μας στον αθλητισμό, με πρόταση της γυμνάστριας, κ. Φανής Καρασταμάτη.
Με όχημα το best seller του «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», ο συγγραφέας πραγματοποίησε ένα ταξίδι στο όνειρο, τα μεγάλα «θέλω» μας και τις απάτητες κορυφές μας, που όλοι κρύβουμε μέσα μας.
Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει σε κάποια από τις εκατοντάδες παρουσιάσεις, έχουν δηλώσει, πως πρόκειται για μια διαφορετική έμπειρα καθηλωτικής συναισθηματικής, όσο και απόλυτα ρεαλιστικής προσέγγισης, ενώ η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι, κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου, χαρακτήρισε το βιβλίο, ως «εγχειρίδιο αλλαγής του κόσμου μας προς το καλύτερο».
Ένα ταξίδι θετικής σκέψης, πίστης και ώθησης, που πολλοί έχουν ήδη ονομάσει ψυχογράφημα, μέσα από τις 18 ιστορίες θετικής σκέψης του βιβλίου, που πλαισιώνουν τη συναρπαστική αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης που αποτελεί τον κορμό του βιβλίου. Ένα βιβλίο ημερολόγιο, βασισμένο στη φιλανθρωπική ανάβαση του συγγραφέα στο Κιλιμάντζαρο το 2010, όπου, ως μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στα 6.000 μέτρα, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα, πως ο αθλητισμός μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο.
Η μπαλαρίνα, Χριστίνα Βάλντερ δήλωσε, πως αν μπορούσε να μιλήσει για δέκα λεπτά σε όλο τον κόσμο, θα μιλούσε για αυτό το βιβλίο και τον συγγραφέα του.
Τα τελευταία χρόνια, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, ως επίσημος απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, υποδέχεται χιλιάδες μαθητές από όλη της Ελλάδα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και στο Πρότυπο Παιδικό Γυμναστήριο της Near East, στην Καισαριανή, πραγματοποιώντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία και ο οποίος δηλώνει, πως «ανάμεσα στην τύχη βουνό και τις δυσκολίες βουνό υπάρχουμε όλοι εμείς, που πρέπει να το απολαύσουμε ή να το παλέψουμε, ψάχνοντας την κορυφή του, χωρίς να ξεχνάμε, πως όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του.