ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΑΞΟΣ 2020

Χρυσό στη Νάξο για τον Νίκο Μιχαλόπουλο με την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στην κατηγορία του

ΝΑΞΟΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατέκτησε ο συγγραφέας, Νίκος Μιχαλόπουλος, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση της χρονιάς στην Ελλάδα για την κατηγορία του και κερδίζοντας ταυτόχρονα το κύπελλο της καλύτερης επίδοσης όλων των κατηγοριών, στους τελευταίους επίσημους αγώνες Masters για το 2020, στη Νάξο και στη συνάντηση που έγινε στο Εθνικό Στάδιο του νησιού, στη μνήμη δύο σπουδαίων παλαιών πρωταθλητών, του ακοντιστή, Δημήτρη Περιστεράκη και του στιπλίστα, Γιώργου Παπαβασιλείου.
Ο Νίκος Μιχαλόπουλος είχε να αγωνιστεί στη Νάξο από το 2014, όταν και είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο τότε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (6 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα μετάλλια στο παλμαρέ του), ενώ ως νεαρός αθλητής της ΑΕΚ, στην αρχή της αθλητικής του πορείας, πραγματοποίησε τις πρώτες του αποστολές εκτός Αθήνας, στα ιστορικά «Μανδηλάρεια», στα οποία και είχε ανακηρυχθεί νικητής δύο φορές.
Ο ίδιος στις επίσημες σελίδες του στα social media έγραψε μετά τη νίκη του:
«Τελευταίος αγώνας μιας πολύ ιδιαίτερης υβριδικής χρονιάς. Το ακόντιο όμως σήμερα πήγε μακριά, παρά τον τρελό αέρα και τις δυσκολίες που όλοι φέτος αντιμετωπίσαμε.
Σκέφτομαι, πως αν αυτή η χρονιά ήταν ψάρι, μάλλον θα το ξαναπέταγα στη θάλασσα. Όμως τέλος καλό, όλα καλά!!!
Του χρόνου πιο δυνατοί, υγιείς και όλοι εδώ, παιδιά.
Προσέχουμε εμάς και τους αγαπημένους μας και ξεκινάμε το κυνήγι των καινούργιων στόχων.»
Ενώ λίγο πριν τον αγώνα είχε σημειώσει:
«Σήμερα, 26 Σεπτεμβρίου, η αγωνιστική δράση περνάει στη Νάξο, για τους αγώνες στίβου στη μνήμη του ακοντιστή, Δημήτρη Περιστεράκη και του πρωταθλητή των στιπλ, Γιώργου Παπαβασιλείου. Δύο ανθρώπων που αποτέλεσαν ξεχωριστές παρουσίες στα πρώτα μου αθλητικά βήματα. Ο Γιώργος Παπαβασιλείου, αεικίνητος προπονητής και πατρική φιγούρα για πολλά χρόνια στον πρώτο μου σύλλογο,, την ΑΕΚ και ο Δημήτρης Περιστεράκης, επίσης για τα ίδια αυτά χρόνια, οικοδεσπότης στη Νάξο, των πρώτων μου αθλητικών αποστολών εκτός Αθήνας, στα ιστορικά «Μανδηλάρεια», από όπου η γλύκα των αναμνήσεων από τις πρώτες νίκες, τα πρώτα μετάλλια και κύπελλα είναι ακόμα έντονη στη ψυχή μου.
Τη φετινή χρονιά ο Νίκος Μιχαλόπουλος κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια και ένα αργυρό στους τέσσερις μοναδικούς επίσημους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα λόγω πανδημίας, σε Κηφισιά, Αλεξανδρούπολη, Αθήνα και Νάξο, ενώ ο μεγάλος στόχος για την επόμενη χρονιά είναιτα World Masters Games, στην Ιαπωνία, δύο χρόνια μετά το χρυσό του μετάλλιο στα European Masters Games, στο Τορίνο, το 2019.