Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ KITTY ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

Ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος για ακόμα μια φορά στο βιβλιοπωλείο ΚΙΤΤΥ, στη Βούλα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Λίγες μέρες μετά την πρώτη κεντρική παρουσίαση του νέου του βιβλίου «ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΠΑΙΔΙ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος βρέθηκε για ακόμα μια φορά στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου ΚΙΤΤΥ, στη Βούλα, συναντώντας τους μικρούς του αναγνώστες σε ένα πρωινό με ένα δυνατό μήνυμα υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα, μέσα από τον καθόλου συνηθισμένο χαρακτήρα του ήρωά του.

Πόσο διαφορετικός ήταν απ’ όλους αυτούς ή πόσο ίδιος ήταν τελικά μ’ αυτούς; Στο σώμα του τους έκλεινε όλους. Στηριζόταν σε μαύρα πόδια, δούλευε με κίτρινα χέρια, ανέπνεε σε κόκκινο σώμα, μιλούσε και γελούσε με το λευκό του πρόσωπο.
Τώρα ήταν όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλο. Ένας πολύχρωμος ανάμεσα σε μονόχρωμους ανθρώπους, που όμως είχαν τα χρώματά του.
Τελικά δεν ήταν και τόσο διαφορετικός, αλλά κι αν ήταν, σίγουρα αυτό δεν ήταν τόσο κακό!
Ποιος μπορεί άλλωστε να αρνηθεί ότι ο κόσμος μας είναι πιο όμορφος όταν μπορεί να είναι φτιαγμένος με πολλά χρώματα;
Μια ιστορία που μιλά για τον σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα, την αξία της ειρήνης και της φιλίας, καθώς και για την ανάγκη να μάθουμε όλοι να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας.

Ο συγγραφέας, καθισμένος σε μαξιλάρες ανάμεσα στα παιδιά, σε έναν κύκλο με τους γονείς τους γύρω του, δημιούργησε μέσα από τις ιστορίες του μια ατμόσφαιρα συγκίνησης και προβληματισμού, ίδια με αυτή που θέλει να αναδείξει το ίδιο το βιβλίο. Τα παιδιά μίλησαν, συζήτησαν, αντέδρασαν, συμμετείχαν, ζωγράφισαν και απέδωσαν με τον δικό τους τρόπο το δικό τους «πολύχρωμο παιδί».

Ο συγγραφέας συνεχίζει τις εμφανίσεις του τις προσεχείς ημέρες, με παρουσιάσεις σε σχολεία και σε χώρους της Αθήνας, του Πηλίου, του Μεσολογγίου, του Βόλου και της Γερμανίας, ενώ συνεχώς προστίθενται νέες ημερομηνίες για παρουσιάσεις του νέου του βιβλίου.

Αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο συγγραφέας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της δημοσιογράφου, Μάιρας Μπάρμπα, στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ, μιλώντας για το νέο του βιβλίο και αγγίζοντας πολλές πτυχές του θέματος της διαφορετικότητας στην εποχή μας.