ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2019 ΟΑΚΑ

ΤΟ ΟΑΚΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ 3.000 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

«ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΑΘΛΗΣΗ – ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ» ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Περισσότερα από 3.000 παιδιά παρακολούθησαν μια μοναδική εκδήλωση σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου, το ΟΑΚΑ και 20 ομοσπονδίες.

Στο κεντρικό στάδιο τους μαθητές υποδείχτηκε ο πρωταθλητής του ακοντισμού, συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Νίκος Μιχαλόπουλος, που τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία του Υπουργείου Παιδείας στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, με μια ομιλία που άγγιξε την ιστορία του χώρου, τη βαρύτητα της Ολυμπιακής μας ιστορίας, αλλά και την απάντηση, που μπορεί να προσφελρει ο αθλητισμός στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.
Στη συνέχεια, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως, απευθυνόμενη στα παιδιά, επεσήμανε, ότι για πρώτη φορά η Πανελλήνια ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού γιορτάζεται, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή ημέρα, και υπογράμμισε ότι «οι βασικοί στόχοι της ημέρας του σχολικού αθλητισμού είναι δυο:

-Να ενισχύσουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή

-Να τονισθούν οι αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Ευγενής άμιλλα, υγιής ανταγωνισμός, η προσπάθεια του να γίνεσαι κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό.

«Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από την παρουσία των παιδιών, από την έντονη συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη μέρα. Μία μέρα χωρίς μαθήματα, αφιερωμένη στην άθληση και στον υγιεινό τρόπο ζωής.»

Αξίζει να αναφέρω ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Ολυμπιονίκες και διακεκριμένοι αθλητές από πάρα πολλούς χώρους του αθλητισμού», ενώ στο πάρκο που χτίστηκε στην αγορά και το τείχος των Εθνών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με περισσότερα από 20 αθλήματα, κάποια από τα οποία ίσως προσέγγιζαν για πρώτη φορά.

Στις αθλητικές δραστηριότητες στο Ο.Α.Κ.Α. παραβρέθηκε και η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γ. Μαυρωτάς και ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής, κύριος Δ. Κερερές, οι οποίοι απηύθυναν και χαιρετισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.