ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ MASTERS ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 2019

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ MASTERS, ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019
29οι ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ MASTERS
Για 5η φορά ο πρωταθλητής του ακοντισμού και βραβευμένος συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος ανέβηκε στο βάθρο των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου Masters, που διεξήχθηκαν φέτος στο Βουκουρέστ, στο ιστορικό στάδιο «Γιολάντα Μπάλας».
Ο 9 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, Νίκος Μιχαλόπουλος (6 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες) κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό των ανδρών σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, που έγινε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και που έκρινε τις 4 πρώτες θέσεις μέσα σε 3 μέτρα περίπου. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Βούλγαρος ακοντιστής, RADEV Dimcho, ενώ το αργυρό μέσα στην έδρα του, ο Ρουμάνος, FILOTE Ionut.
Ο Νίκος Μιχαλόπουλος έχει κατακτήσει στο παρελθόν στους Βαλκανικουλς Αγώνες το Χρυσό μετάλλιο του ακοντισμού στη Θεσσαλονίκη, το Αργυρό μετάλλιο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και πάλι και στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας και το Χάλκινο μετάλλιο στη Σμύρνη της Τουρκίας.
O ίδιος έγραψε στις επίσημες σελίδες του στα Social Media:
“‪Το Βουκουρέστι μας υποδέχτηκε με πολύ κρύο, αλλά μας ζέστανε την καρδιά το χάλκινο μετάλλιο, σε έναν αγώνα, που έκρινε τις 4 πρώτες θέσεις μέσα σε 3 μέτρα περίπου.
Συγχαρητήρια σε όλους τους αντιπάλους μου για τη μεγάλη προσπάθεια!
Συγχαρητήρια σε όλη την Ελληνική αποστολή για τις διακρίσεις της!
Ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο, που μας βάζει απέναντι μέσα στον αγώνα, αλλά μας φέρνει κοντά στη φιλοσοφία του και στην προσέγγιση της ίδιας της ζωής, όπου είναι πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Στον στίβο δεν υπάρχεις χωρίς τον αντίπαλο, στη ζωή δεν υπάρχεις χωρίς τον συνάνθρωπο.”
Την επόμενη Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Αθλητισμού, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας στο Ολυμπιακό Στάδιο, για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για σχολεία, θα μιλήσει σε ένα κοινό μεγαλύτερο των 4.000 μαθητών στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ για μια σειρά από θέματα, που έχουν να κάνουν με την ιστορία του χώρου και αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, σε μια πολύ μεγάλη γιορτή αθλητισμού, που επιμελείται το Υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ολυμπιακό Στάδιο και τη σύμπραξη είκοσι περίπου ομοσπονδιών.
Τέλος, τον επόμενο μήνα αναμένεται να κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του συγγραφέα από τις Εκδόσεις Άγκυρα, με τίτλο ¨Το Πολύχρωμο Παιδί¨. Ένα βιβλίο, που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον μετά τα δύο τελευταία best seller του, ¨ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ¨, το οποίο επανακυκλοφόρησε φέτος με νέο εξώφυλλο και το αντιbullying “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;¨, που αποτέλεσε το επίσημο βιβλίο του ¨Χαμόγελου του Παιδιού¨ και έγινε μια δυνατή βιωματική παράσταση από τον Βασίλη Χαλακατεβάκη και τη Δέσποινα Μαραγκουδάκη.