ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Το best seller του Νίκου Μιχαλόπουλου «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ» στη θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Κέντρου Λαμίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 – ΛΑΜΙΑ

Ο παιδικός σταθμός ΟΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, με μα μεγάλη παραγωγή, ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια των καλεσμένων του, που κατέκλυσαν το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, το best seller του Νίκου Μιχαλόπουλου «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ», ένα βιβλίο που βρίσκεται ήδη στην 20η του έκδοση και έχει καταφέρει, χρόνια τώρα, να περνάει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο το μήνυμα για τη σημασία της άσκησης και της σωστής διατροφής.

Ο ίδιος ο συγγραφέας ανέβηκε στη σκηνή, αναλαμβάνοντας τον ρόλο του αφηγητή, σε μια μουσικοχορευτική παράσταση, που είχε χιούμορ, ένταση, υπέροχα κοστούμια, δυνατή μουσική, σημαντικά μυνήματα και καταπληκτικούς μικρούς πρωταγωνιστές, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα, που παρέλαβε από τα χέρια μικρής πρωταγωνίστριας της παράστασης. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η εκδότρια του συγγραφέα, κ. Δήμητρα Παπαδημητρίου, των ιστορικών Εκδόσεων Άγκυρα, που την επόμενη χρονιά συμπληρώνουν 130 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας στα εκδοτικά πράγματα της χώρας μας.

Η ιδιοκτήτρια του παιδικού σταθμού, κ. Ζωή Σύψα Παπαγεωργίου, που ήταν και η εμπνεύστρια της βραδιάς, έγραψε:

«Η γνωριμία μας με τον κ. Νίκο Μιχαλόπουλο, έναν υπέροχο άνθρωπο με ήθος, σοβαρότητα, απλότητα και χιούμορ, με ενέπνευσε, ώστε να διασκευάσω ένα υπέροχο παραμύθι για την υγιεινή διατροφή. Ένα υπέροχο παραμύθι, που εντυπωσίασε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς και μας έδωσε το ερέθισμα για μια υπέροχη καλοκαιρινή παράσταση. Σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας κάνατε να παρευρεθείτε και κυρίως να συμμετάσχετε στη γιορτή του σχολείου μας. Να είστε πάντα γερός και ευτυχισμένος στη ζωή σας.»

Ενώ η εκπαιδευτικός, κ. Μαρία Κορέντζελου, συμπλήρωσε για τον συγγραφέα:

«Ο λόγος σας άμεσος και ζεστός! Η ενέργειά σας θετική και τα μηνύματα που μεταδίδετε ειλικρινή και πραγματικά! Συνεχίστε να μας εμπνέετε με τη δημιουργικότητα και το παράδειγμά σας.»

Το πολύ πετυχημένο βιβλίο «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ», εγκεκριμένο από τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, έχει ήδη κυκλοφορήσει τη special edition του, με το CD με τα τραγούδια της θεατρικής παράστασης, που είχαν δημιουργήσει ο Τάκης Χρυσούλης και η Αλίκη Κατσαβού και που είχε ανέβει στην Αθήνα και είχε περιοδεύσει στην Ελλάδα, ενώ έχει ήδη παρουσιάσει το βιβλίο δραστηριοτήτων του, με τίτλο «ΠΕΝΤΕ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ», Εκδόσεις Άγκυρα.