Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕΝΟΥΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ύμνος στον άνθρωπο, ο λόγος του συγγραφέα Νίκου Μιχαλόπουλου μπροστά σε ένα κοινό εκατοντάδων μαθητών 4 Γυμνασίων της Εύβοιας

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

«Μια ξεχωριστή συνάντηση μ’έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Λόγια ψυχής, λόγια καρδιάς, που καθήλωσαν μικρούς και μεγάλους. Ανθρώπινη, βιωματική προσέγγιση και πάνω απ’ όλα ένας λόγος ‘’ύμνος στον άνθρωπο’’ και το μεγαλείο της θέλησης και της δύναμής του. Ευχαριστούμε θερμά για όλα. Πολύτιμη η παρουσία σας στη χώρα μας και στην εκπαίδευση. Και ‘’δάσκαλος ψυχών’’. Σπουδαίος ρόλος για κάποιον.»

Με αυτά τα λόγια η κυρία Δήμητρα Καραΐσκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γυμνασίου Καθενών Ευβοίας,  αποτύπωσε τον αντίκτυπο της παρουσίας του συγγραφέα και πρωταθλητή Νίκου Μιχαλόπουλου στην Ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής από τους μαθητές τεσσάρων όμορων Γυμνασίων, των Γυμνασίων Καθενών, Στενής, Νέας Αρτάκης και Μακρυκάπας, με θέμα τις εξαρτήσεις.

Ο συγγραφέας συγκίνησε, κινητοποίησε και παρουσίασε με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο προσέγγισης το θέμα, μέσα από τρυφερές αλληγορίες με δυνατά μηνύματα, προσωπικές εμπειρίες και επιστημονικές καταγραφές γύρω από το θέμα της ημερίδας, αγγίζοντας ταυτόχρονα και το καυτό θέμα της έξαρσης της βίας στη ζωή μας και φυσικά το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού, προτείνοντας λύσεις και προσδιορίζοντας τον ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση αξιών ζωής, ασπίδα στην ανάπτυξη νέων ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

‪Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε στις προσωπικελς του σελίδες στα social media:

«Σήμερα στους Καθενούς Ευβοίας, στο Κλειστό Γυμναστήριο της περιοχής, μπροστά σε ένα μοναδικό κοινό 4 Γυμνασίων -των Γυμνασίων Καθενών, Στενής Ευβοίας, Μακρυκάπας και Νέας Αρτάκης- έζησα κάποιες πολύ όμορφες στιγμές!
Ενώνουμε τις σκέψεις μας, τις φωνές μας, τις προτάσεις μας για μια ζωή με αξίες και φυσικά χωρίς εξαρτήσεις και βία! ‬
🔹ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!
🔹ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ!
🔹ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!»

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόςεις Άγκυρα με τίτλο, «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», είναι ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι, που έχει διαγράψει μια μεγάλη πορεία με πολλές ήδη εκδόσεις και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα είναι το επίσημο βιβλίο του Συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και αποτέλεσε την έμπνευση και την αιτία του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μουσικού Διαγωνισμού ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία τον Μάιο του 2017 στο Δημαρχείο της Κηφισσιάς με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και έχει ήδη μετατραπεί σε μια πολύ ιδιαίτερη βιωματική παράσταση για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από την ομάδα θεάτρου “Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού” του πολύ γνωστού ηθοποιού Βασίλη Χαλακατεβάκη και της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Μαραγκουδάκη, με δυνατότητα επίσκεψης στους χώρους των σχολείων.

(Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 29220576932733587).

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος επίσης συνεχίζει, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για σχολεία όλων των βαθμίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East, στην Καισαριανή, ενώ με την ιδιότητα του πρωταθλητή του ακοντισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παγκόσμιους Αγώνες Ερασιτεχνών Αθλητών, που θα φιλοξενήσει η Κύπρος στη Λεμεσό στις 10 και 11 Μαΐου, με τη συμμετοχή 14.000 αθλητών σε 25 διαφορετικά αθλήματα.