Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος με έναν μοναδικά χαρισματικό λόγο καθήλωσε μικρούς και μεγάλους στον κατάμεστο Ορφέα, στην Κω.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν από νωρίς τον Κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Μιχαλόπουλου «Θες να παίξουμε;» (Εκδόσεις Άγκυρα).

Η δημοσιογράφος Σάντυ Λαδικού συντόνιζε την εκδήλωση.

Η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ και υπεύθυνη πολιτισμού προλόγισε τον Ν. Μιχόπουλο.

Οι αθλήτριες του συλλόγου Ηπιόνη μαζί με τις προπονήτριες τους έδωσαν μία υπέροχη παράσταση στέλνοντας το δικό τους μήνυμα κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζηπαρίου με την μουσική και το τραγούδι τους φώναξαν “Stop Bullying” τραγουδώντας το «ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ Ξύλο στα σχολεία» Νο 27 με το οποίο συμμετέχουν στον διαγωνισμό για το πανελλήνιο Ευρωπαϊκό ραδιόφωνο.

Ο συγγραφέας Ν. Μιχαλόπουλος μέσα από έναν μοναδικό , χαρισματικό λόγο πραγματικά ευαισθητοποίησε και καθήλωσε μικρούς και μεγάλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το βιβλίο του είναι :

«Αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα παιδιά που θα αποφασίσουν να μιλήσουν».

Για το βιβλίο μίλησε και η Άννα Βερούλη , ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο π. Ι. Κουτάντος.

Η Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΒΣ Ε. Χατζηχριστοφή χάρισε στους προσκεκλημένους αναμνηστικά δώρα.

Η εκδήλωση ήταν μία συν διοργάνωση του Ράδιο Πρώτο 91,5 , του ΔΟΠΑΒΣ, και του Πολύκεντρου Ν. Θαλασσινού, των εκδόσεων Άγκυρα και ήταν υπό την αιγίδα του ΠΣΑΤ.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία και έβγαινε με χαρά φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η πολύ μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (γέμισε το πάνω και το κάτω διάζωμα και είχε και όρθιους) δικαίωσε τις προσπάθειες και τους αγώνες που γίνονται από όλους κατά του Σχολικού εκφοβισμού και του bullying.

Οι συγγραφείς την Δευτέρα , θα επισκεφθούν σχολεία του νησιού.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Η ζωή θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για όλους, όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι. Η Αρετή χρειάστηκε κάποτε να φάει το γλυκό της από το πάτωμα, ο Άγγελος έμαθε να κρύβεται και να φεύγει μακριά, ο Τζαράχ άφησε έναν πόλεμο πίσω στην πατρίδα του και βρήκε έναν άλλο εδώ, αν όχι χειρότερο, σίγουρα πιο ύπουλο, κι ο Τριαντάφυλλος δεν έμοιαζε με κανέναν και δεν έφταιγε γι’ αυτό, αλλά δεν το καταλάβαινε, ούτε αυτός, ούτε οι άλλοι. Τέσσερις δρόμοι που περνάνε μπροστά από ένα σχολείο, ένα νηπιαγωγείο, ένα στάδιο και μια κατασκήνωση ενώνονται με έναν περίεργο τρόπο στο πριν, στο τώρα και στο μέλλον. Οκτώ ήρωες μοιράζονται αυτό που ίσως όλοι μας έχουμε βιώσει. Κάποιους που μας συστήθηκαν ως Νταήδες, Ξερόλες, Καμπόσοι και Μάγκες. Ήταν πράγματι; Πολλές φορές στη ζωή μας τα πάντα μετριούνται με μια μεζούρα, αλλά κάποιοι πάντα περισσεύουν και τα θύματα γίνονται εύκολα θύτες –και το αντίθετο– σε ένα παιχνίδι ρόλων, που μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί δυστυχώς όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι.

Το βιβλίο φέρει την υπογραφή του best selling συγγραφέα Νίκου Μιχαλόπουλου και είναι ένα δυνατό graphic novel, επίσημο βιβλίο του ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying

Το ρεπορτάζ πρωτοδημοσιεύτηκε στο kosvoice.gr