Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 20ο ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

«Σας ευχαριστούμε για το σημερινό μάθημα ζωής που μας δώσατε» Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

Τα εγκαίνεια της 1ης Έκθεσης Βιβλίου στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου πραγματοποίησε ο βραβευμένος από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγγραφέας, Νίκος Μιχαλόπουλος, με δύο παρουσιάσεις για τους μαθητές των μικρών και μεγάλων τάξεων του σχολείου.

Αφορμή μα σειρά από αγαπημένα βιβλία του, όπως το best seller θετικής σκέψης με τίτλο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», που πρόσφατα κυκλοφόρησε την 4η έκδοσή του με νέο εξώφυλλο, το πιο πρόσφατο antibullying graphic novel του με τίτλο «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» και το πρώτο του βιβλίο από τη σειρά «ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ» με τίτλο «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ», που έχει αγγίξει τις 7 εκδόσεις.

Ο συγγραφέας ξεδίπλωσε μπροστά στα μάτια των μαθητών ένα ταξίδι θετικής σκέψης, πίστης και ώθησης βασισμένη στο best seller του “ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ”, ένα βιβλίο που αγαπήθηκε πολύ από κοινό και κριτικούς και όσους το έχουν διαβάσει και  οι οποίοι με τις αναρτήσεις τους και τα video τους στα social media μιλούν για το μοναδικό τρόπο που μεταφέρει τα μηνύματά του μέσα από τις 18 ιστορίες θετικής σκέψης που πλαισιώνουν τη συναρπαστική αληθινή ιστορία προσωπικής υπέρβασης που αποτελεί τον κορμό του βιβλίου. Ένα βιβλίο που η Πρέσβειρα της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την Ανοχή και το Εύ Αγωνίζεσθαι κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου χαρακτήρισε ως εγχειρίδιο αλλαγής του κόσμου μας προς το καλύτερο. Ένα βιβλίο ημερολόγιο, βασισμένο στη φιλανθρωπική του ανάβαση στο Κιλιμάντζαρο το 2010, όπου, ως μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, στα 6.000 μέτρα, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι, αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη ρήση του Νέλσον Μαντέλα, πως ο αθλητισμός μπορεί ν’αλλάξει τον κόσμο και ίσως να είναι και μια απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα της εποχής μας, σαν και αυτά της βίας και του ενδοσχολικού εκφοβισμού. Θέμα το οποίο ο Νίκος Μιχαλόπουλος αγγίζει με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στο τελευταίο του βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις  Άγκυρα με τίτλο, “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”.

Ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι, που έχει διαγράψει μια μεγάλη πορεία με πολλές ήδη εκδόσεις και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ ταυτόχρονα είναι το επίσημο βιβλίο του Συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και αποτέλεσε την έμπνευση και την αιτία του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μουσικού Διαγωνισμού ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία τον Μάιο του 2017 στο Δημαρχείο της Κηφισσιάς με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Το βιογραφικό παραμύθι, «ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ», ακολούθησε τα βήματα της ηρωίδας, που δεν είναι άλλη από τη σύζυγο του συγγραφέα και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού, Άννα Βερούλη, σε μια διαδρομή που είχε σπ’ όλα: αμφισβητήσεις, αποτυχίες, εμπόδια και φυσικά θριάμβους και συγκινήσεις, από τα πρώτα χρόνια της ζωής της στο επαρχιακό στάδιο της πόλης που μεγάλωσε, εκεί που της είπαν πως δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αθλήτρια, μέχρι τη στιγμή που το στάδιο πήρε το όνομά της, για να την τιμήσει για το πόσο καλή αθλήτρια έγινε.

Η διευθύντρια του σχολείου, κυρία Σίμου Α Θεοδώρα έγραψε για τον Νίκο Μιχαλόπουλο και την επίσκεψή του στο σχολείο:

«Σας ευχαριστούμε πολύ που επισκεφτήκατε το σχολείο μας. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Σας παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον. Δίνετε σε αυτά ένα μάθημα ζωής.», ενώ η εκπαιδευτικός, κυρία Κατερίνα Τσερούλη  σημείωσε:

«Σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα σήμερα!!! Ήρθες στο σχολείο μας και κας καθήλωσες. Λόγος ευθύς και άμεσος. Λόγος καρδιάς!! Σε ευχαριστώ για το σημερινό μάθημα ζωής που μας έδωσες!! Σε ευχαριστώ που μου θύμισες να μη ξεχνώ: ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ!!!»

Ο ίδιος ο συγγραφέας έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:

♦️-Υπάρχει ωραιότερος τρόπος για να ξεκινήσει ο μήνας που γεννήθηκα, από το να βρεθώ κοντά στους αγαπημένους μου μικρούς αναγνώστες;
– Φυσικά και δεν υπάρχει και πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου ψέμα.
♦️ Τα λόγια σας με συγκινούν και η ζεστασιά σας μου δίνει δύναμη.
Η δύναμη της αλήθειας έχει πολύ μεγάλη δύναμη και αυτή την αλήθεια μου μοιράζομαι μαζί σας, χωρίς περιορισμούς ηλικίας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα.
♦️ Ήταν ένα υπέροχο πρωινό το σημερινό, το πρώτο του Απριλίου, παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου.
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση, τη ζεστή φιλοξενία σας, τα υπέροχα λόγια σας, την ανταπόκρισή σας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» έχει ήδη μετατραπεί σε μια πολύ ιδιαίτερη βιωματική παράσταση για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από την ομάδα θεάτρου “Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού” του πολύ γνωστού ηθοποιού Βασίλη Χαλακατεβάκη και της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Μαραγκουδάκη, με δυνατότητα επίσκεψης στους χώρους των σχολείων.

(Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 29220576932733587).

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος επίσης συνεχίζει, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για σχολεία όλων των βαθμίδων στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East, στην Καισαριανή, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα βρεθεί για παρουσιάσεις σε σχολεία των Αγίων Αναργύρων, της Λυκόβρυσης, του Αμαρουσίου, του Νέου Ηρακλείου, της Κω, του Πηλίου, της Αργυρούπολης και της Εύβοιας, ενώ με την ιδιότητα του πρωταθλητή του ακοντισμού θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Παγκόσμιους Αγώνες Ερασιτεχνών Αθλητών, που θα φιλοξενήσει η Κύπρος στη Λεμεσό στις 10 και 11 Μαΐου, με τη συμμετοχή 14.000 αθλητών σε 25 διαφορετικά αθλήματα.