Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΙΤΤΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

Το βιβλιοπωλείο KITTY, στη Βούλα, υποδέχεται τον συγγραφέα, Νίκο Μιχαλόπουλο και το best seller του, «Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Με καλεσμένο τον βραβευμένο συγγραφέα, Νίκο Μιχαλόπουλο, άνοιξε η εορταστική περίοδος των φετινών Χριστουγέννων στον Δήμο της Βούλας, με την ευκαιρία του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και στο βιβλιοπωλείο KITTY, με αφορμή το best seller του «Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος».

Το βιβλίο έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη πορεία τα τελευταία χρόνια, έχοντας τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ECOCITY, έχοντας παράλληλα ξεπεράσει τα 45.000 αντίτυπα τους πρώτους δύο μήνες της κυκλοφορίας του και έχοντας υπάρξει το Επίσημο βιβλίο του ΣΠΑΥ (Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού).

Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί η Special Edition του βιβλίου με δώρο το CD με τη δραματοποιημένη αφήγηση του παραμυθιού από τους ηθοποιούς, Γιώργο Γεωγλερή και Ματίνα Καρρά σε μουσική Αναστασίας Παπαδημητρίου.

Το μήμυμα του βιβλίου οικολογικό και διαχρονικό, καθώς πέντε γράμματα φτάνουν στην πόρτα του Άη-Βασίλη και δεν μοιάζουν σε τίποτα μ’όλα αυτά που συνήθως λαμβάνει. Όμως έχουν κάτι κοινό και κάνουν την καρδιά του Άη-Βασίλη να γεμίζει ελπίδα, αν και το ταξίδι μπροστά του προβλέπεται εξαιρετικά δύσκολο μέσα σε μια φύση, που αισθάνεται άρρωστη και εξασθενημένη.

Η συνάντηση του συγγραφέα με τους μικρούς του φίλους υπήρξε πραγματικά απολαυστική, αφού είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν οι ίδιοι τα πέντε γράμματα των ηρώων του βιβλίου με τις ιδιαίτερες φωτογραφίες, που μετέφεραν τον προβληματισμό για την τύχη του πλανήτη μας, αλλά και την μεγαλύτερη αλήθεια σπ´όλες, πως τις περισσότερες φορές τα ωραιότερα δώρα δεν χωράνε σε όμορφα τυλιγμένα κουτιά, ούτε είναι αυτιά που πάντα και αποκλειστικά λαμβάνουμε, αλλά κυρίως αυτά που δίνουμε σε όσους τα έχουν πραγματική ανάγκη.