Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΟΥ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Την Αμερικανική Ακαδημία Λεμεσού επισκέφτηκε ο πρωταθλητής του ακοντισμού και βραβευμένος από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση συγγραφέας, Νίκος Μιχαλόπουλος, μία ημέρα μετά τη νίκη του στον ακοντισμό, για 5η συνεχόμενη χρονιά στα φετινά Λεμέσια και την τιμητική εκδήλωση, που έγινε προς τιμήν του, στα πλαίσια των αγώνων, από τον Δήμαρχο Λεμεσού, κύριο Νικολαΐδη.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος καθήλωσε τους ακροατές του, τους μαθητές του Λυκείου, τους καθηγητές της σχολής και τους καλεσμένους της εκδήλωσης, αγγίζοντας θέματα, που έχουν να κάνουν με προσωπικές υπερβάσεις, με ξεπέρασμα αντιξοοτήτων, με προσδιορισμό στόχων, και γενικότερα με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και με αξίες ζωής μέσα από τον χώρο του αθλητισμού, μέσα από μια σειρά προσωπικών εμπειριών του πρωταθλητή και συγγραφέα, αλλά και μια σειρά ιδιαίτερα ευαίσθητων αλληγοριών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσφατο βιβλίο του συγγραφέα, με τίτλο «ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ», ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης με μια προσωπική ιστορία δύναμης και περιπέτειας και 18 ακόμα αλληγορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις. Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή. Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του.

Η πολύ δυνατή παρουσίαση επέστρεψε στον Δεκέμβριο του 2010, όταν ο Νίκος Μιχαλόπουλος, μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές και  μοναδικός εκπρόσωπος από την Ελλάδα, κατάφερε να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο στα 6000μ., μέλος μιας ομάδας αθλητών, ολυμπιονικών και παραολυμπιονικών  απ’όλο τον κόσμο και με αρχηγό τη θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναιρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και ασθενειών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του επίσημου πολύ δυνατού και συναισθηματικού video του βιβλίου και με μια συζήτηση του συγγραφέα με τους μαθητές της σχολής.