Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΜ20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

Για 3η συνεχόμενη χρονιά ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος στο 20ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου

ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2018

Ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος, καλεσμένος για 3η φορά τα τελευταία δύο χρόνια του 20ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, εγκαινίασε την Έκθεση Βιβλίου του σχολείου με δύο πολύ όμορφες εκδηλώσεις, δύο δυναμικές συναντήσεις με τους μαθητές όλων των τάξεων.

Το προηγούμενο βιβλίο του συγγραφέα “ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ” ήταν αυτή τη φορά ο κεντρικός καβγάς της εκδήλωσης, με τον ίδιο συγκινητικό και ανθρώπινο στην ομιλία του, να ξετυλίγει το κουβάρι της συγκλονιστικής του ανάβασης στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής, το όρος Κιλιμάντζαρο, όταν τον Δεκέμβριο του 2010, αποφασίζει ως αθλητής και μοναδικός Έλληνας-μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION και μιας ομάδας αθλητών από όλο τον πλανήτη με αρχηγό τη θρυλική τενίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, να παλέψει για τη συγκέντρωση χρημάτων για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι και κατορθώνει να υψώσει την ελληνική σημαία στα 6.000 μ., φέρνοντας την Ελλάδα στην 1η θέση και κάνοντας όλους τους Έλληνες περήφανους.
Με μια σειρά από απλές ιστορίες-αλληγορίες και προσωπικές στιγμές του ο Νίκος Μιχαλόπουλος έδωσε τη δυνατότητα στους ακροατές του να ακολουθήσουν τα βήματά του και να συναντήσουν τη μεγάλη αλήθεια του βιβλίου, που δεν είναι άλλη από την απίστευτη δύναμη του καθενός να θέλει να πραγματοποιήσει το όνειρό του, όποιο κι αν είναι αυτό, και την πραγματικότητα κάθε προσωπικής υπέρβασης.
«Οδοιπόρε, δεν υπάρχει δρόμος.
Ο δρόμος ανοίγει προχωρώντας».
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Κάπως έτσι ξεκινάνε πάντοτε όλα.
«ΟΙ ΚΟΡΥΦΕΣ ΜΕΣΑ ΜΑΣ» θα μπορούσε να είναι μυθιστόρημα ή η εξιστόρηση μιας προσωπικής εμπειρίας. Θα μπορούσε να είναι μόνο η αφήγηση μιας πραγματικής ιστορίας.
Όμως, πάνω απ’ όλα είναι ένα βιβλίο θετικής σκέψης και ώθησης με 18 ιστορίες, 18 αλληγορίες πίστης και ελπίδας, τοποθετημένες ακριβώς στα σημεία εκείνα που ο δρόμος πάει να κλείσει και εσύ πρέπει να βρεις τη δύναμη να τον ανοίξεις.
Όπως ακριβώς και στην ίδια τη ζωή.
Εκεί, δηλαδή, που όσο ψηλά και αν φτάσει κάποιος, στο τέλος συνειδητοποιεί πως η μεγαλύτερη κορυφή βρίσκεται πάντα μέσα του!!!

Η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου έγραψαν για την εκδήλωση:

“Κύριε Μιχαλόπουλε, σας ευχαριστούμε θερμά για την τόσο εύστοχη κσι την τόσο ευχάριστη παρουσίαση του κόσμου του βιβλίου στους μικρότερους, αλλά και στους πιο μεγάλους μαθητές του σχολείου μας!!! Είμαστε σίγουροι πως αυτή θα αποτελέσει έμπνευση για αυτούς!”

Το τελευταίο βιβλίο του συγγραφέα “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ” είναι ένα βιβλίο γροθιά στο στομάχι για το καυτό θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού και της βίας γενικότερα στη ζωή μας και έχει ήδη διαγράψει μια μεγάλη πορεία με πολλές ήδη εκδόσεις και εκδηλώσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ είναι το επίσημο βιβλίο του Συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και αποτέλεσε την έμπνευση και την αιτία του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μουσικού Διαγωνισμού ενάντια σε κάθε μορφή βίας, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία τον Μάιο του 2017 στο Δημαρχείο της Κηφισσιάς με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.
Το συγκεκριμένο βιβλίο επίσης φέτος έχει μετατραπεί σε μια πολύ δυνατή βιωματική παράσταση για μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων από την ομάδα θεάτρου “Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού” του πολύ γνωστού ηθοποιού Βασίλη Χαλακατεβάκη και της σκηνοθέτιδας Δέσποινας Μαραγκουδάκη, με δυνατότητα επίσκεψης στους χώρους των σχολείων. (Τηλέφωνο για ραντεβού: 210 2922057 – 6932733587).