Οι Θρακομακεδόνες τιμούν τον Νίκο Μιχαλόπουλο για το κοινωνικό του έργο

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

•Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018
•”Αρχελάου Θέατρο” • Θρακομακεδόνες

Τον συγγραφέα, πρωταθλητή του ακοντισμού και εκπαιδευτικό Νίκο Μιχαλόπουλο τίμησαν οι Εθελοντές του Δήμου Αχαρνών και η εφημερίδα “Εν τη πόλει” για το πλούσιο κοινωνικό έργο του σε μια εκδήλωση πραγματικά ουσιαστική, συγκινητική και πολύ όμορφα διοργανωμένη από τον κύριο Νίκο Σιδηρόπουλο, έναν άριστο επιστήμονα και άνθρωπο του αθλητισμού,  όπου τιμήθηκαν φυσικά πρόσωπα και φορείς για τις δράσεις τους με θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και μάλιστα στις σημερινές ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Το βραβείο παρέδωσε στον Νίκο Μιχαλόπουλο ο Μητροπολίτης Αχαρνών, Ιλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος τα τελευταία 15 χρόνια διδάσκει σε δημοτικά σχολεία κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων, όπως τσιγγανόπαιδες και παλλινοστούντες και σε ιδιαίτερα δύσκολες περιοχές, όπως αυτές του Μενιδίου και του Ζεφυρίου, ενώ, ως απεσταλμένος του Υπουργείου Παιδείας, πραγματοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East στην Καισαριανή, μιλώντας σε δεκάδες χιλιάδες παιδιά για αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, όπως και για μια σειρά από θέματα που άπτονται πολλών και διαφορετικών πεδίων, όπως τη διατροφή, το περιβάλλον και τη μάστιγα του bullying, τη δύναμη του ονείρου στη ζωή μας, την αξία της υπέρβασης και τη σημασία του ακτιβισμού. Παράλληλα κατόπιν προσκλήσεως έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και εκδηλώσεις σε περισσότερα από 450 σχολεία σε Ελλάδα, Κύπρο και Γερμανία.

Ο αθλητισμός αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής του με 7 τίτλους Πρωταθλητή Ελλάδας στον ακοντισμό ( 4 χρυσά μετάλλια, 1 αργυρό, 2 χάλκινα), 4 μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες (Χρυσό μετάλλιο Θεσσαλονίκη, Αργυρό μετάλλιο Βουκουρέστι-Ρουμανία, Αργυρό μετάλλιο-Στάρα Ζαγόρα-Βουλγαρία, Χάλκινο μετάλλιο Σμύρνη-Τουρκία) και μιά θέση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου Masters στο Πόρτο Αλέγκρε της Βραζιλίας.

Μέλος του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ως μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές, τον Δεκέμβριο του 2010, τοποθέτησε την Ελληνική σημαία στα 6.000μ. της υψηλότερης κορυφής της Αφρικής και δεύτερης στον κόσμο, του όρους Κιλιμάντζαρο, συγκεντρώνοντας χρήματα για το προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης ΜΑTHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναϊρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι.

Η συμμετοχή του έφερε την Ελλάδα στην 1η θέση, συγκεντρώνοντας για τον σκοπό της αποστολής τα περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμετέχοντες αθλητές, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, ανάμεσα σε αυτούς και η θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, αρχηγός της αποστολής.

Το συγγραφικό του έργο επίσης πολύ σημαντικό με 10 βιβλία στο ενεργητικό του, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Άγκυρα, 5 από αυτά εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου.

Βραβευμένος με το Ευρωπαϊκό Βραβείο OIKOPOLIS από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του ECOCITY για το best seller του ‘’Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ’’ ( Εκδόσεις Άγκυρα – 45.000 αντίτυπα) και με το Αριστείο ΣΕΓΑΣ για το βιβλίο του ‘’ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ’’, ένα ευαίσθητο επαναστατικό εφηβικό κείμενο, μεταφρασμένο και στα Αγγλικά, επίσημο βιβλίο του Χρυσού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα, ενώ το τελευταίο του βιβλίο με τίτλο “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”, ένα graphic novel-γροθιά στο στομάχι, όπως χαρακτήρισαν κοινό και κριτικοί, για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού, αποτελεί το επίσημο βιβλίο του “Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και στάθηκε η αιτία και η έμπνευση του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μουσικού Φεστιβάλ ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Ο ίδιος στις προσωπικές του σελίδες στο Facebook, το Twitter και το Instagram, με αφορμή την συγκεκριμένη τιμητική, έγραψε:

“Ένα τεράστιο ευχαριστώ για την τιμή στους Εθελοντές Αχαρνών Θρακομακεδόνων και την Εφημερίδα “Εν τη πόλει” και ιδιαίτερα στον κ. Νίκο Σιδηρόπουλο, έναν άριστο επιστήμονα και άνθρωπο του αθλητισμού, τον εμπνευστή και τη ψυχή της πολύ σημαντικής εκδήλωσης, που με τοποθέτησε ανάμεσα σε πολύ σημαντικούς ανθρώπους με εξαιρετικό κοινωνικό έργο.

Τιμή μου και μεγάλη μου χαρά να παραλαμβάνω το βραβείο από τα χέρια του Μητροπολίτη Αχαρνών, Ιλίου και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, έναν άνθρωπο με έντονη καθημερινή κοινωνική δράση σε πολύ δύσκολες στιγμές.
Όλοι μαζί με ευαισθησία και προσωπική δέσμευση μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.”