9ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΔΥΟ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ

ΤΡΙΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ και ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Τις δύο Εκθέσεις Βιβλίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καματερού και του 9ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου εγκαινίασε ο συγγραφέας και πρωταθλητής του ακοντισμού Νίκος Μιχαλόπουλος με τέσσερις δυναμικές παρουσιάσεις για τους μαθητές όλων των τάξεων την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της ονομαστικής του εορτής.

Αφορμή το νέο του πολύ πετυχημένο βιβλίο, «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ», επίσημο βιβλίο του Συλλόγου «Το Χαμόγελου του Παιδιού», που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και προτεινόμενο βιβλίο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού, αλλά και αιτία της διοργάνωσης του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Μουσικού Διαγωνισμού ενάντια σε κάθε μορφή βίας, που πραγματοποιήθηκε την άνοιξη στην Ελλάδα με τεράστια επιτυχία και συμμετοχές από όλη τη χώρα και κάθε σχολική βαθμίδα.

Ο συγγραφέας σε μια πολύ συναισθηματική ομιλία και μέσα από αλληγορίες, που απευθύνονταν απ’ευθείας στην καρδιά, άγγιξε τους άξονες του προβλήματος, που δεν είναι άλλοι από την αίσθηση της διαφορετικότητας, που οι κοινωνίες διαμορφώνουν για τους πολίτες τους και τη σημασία της ποικιλομορφίας, που κάνει τον κόσμο μας πολύ πιο ενδιαφέροντα και λειτουργικό. Ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε προσωπικές εμπειρίες bullying, που στιγμάτισαν την πορεία του, αλλά αποτέλεσαν και το έναυσμα για έναν ακόμα πιο παθιασμένο αγώνα προς τους στόχους του.

Ο αθλητισμός, όπως τόνισε ο ίδιος, μπορεί να είναι πρόταση και ίσως λύση του προβλήματος για τις νέες γενιές, γεφυρώνοντας όλες εκείνες τις διαφορές μας κάτω από τη δύναμη του ονείρου, το πάθος του στόχου, την προσπάθεια της προσωπικής υπέρβασης και φυσικά τη βαρύτητα των αξιών του Εύ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές, η ανταπόκριση των οποίων ήταν πραγματική συγκινητική, υποδέχτηκαν τον συγγραφέα με παρουσιάσεις της δράσης του, που ετοίμασαν οι ίδιοι, αλλά και μια σειρά από κατασκευές εμπνευσμένες από το συγγραφικό του έργο.

Το μήνυμα και προσωπικό σύνθημα του συγγραφέα, αλλά και τίτλος σειράς βιβλίων του, ακούστηκε και πάλι δυνατό και καθαρό:

“ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ”