ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΤΑΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ ΜΕ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

14 – 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ – ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΒΕΡΟΥΛΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΙΤΣΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Τρεις μεγάλες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 14 και 15 Νοεμβρίου με πρωταγωνιστές και εισηγητές τον βραβευμένο συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού Νίκο Μιχαλόπουλο και την παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη.
Το πρωινό της 14 Νοεμβρίου οι δύο καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν τους μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της Άρτας στην αίθουσα συλλόγου ”Σκουφάς” στο κέντρο της πόλης, καλεσμένοι της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και του Υπεύθυνου σχολικών δραστηριοτήτων, κύριου Ευάγγελου Αναγνώστου, μιλώντας στους μαθητές για τη δύναμη του αθλητισμού και την απάντηση που μόνο αυτός μπορεί να δώσει σε προβλήματα, όπως εκείνα του bullying και των διαταραχών διατροφής. Το μήνυμα ισχυρό και ηχηρό: ”Ο αθλητισμός ενώνει, δυναμώνει, ανοίγει δρόμους”
Την επόμενη ημέρα, 15 Νοεμβρίου, οι δύο πρωταθλητές και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στην όμορφη Ζίτσα Ιωαννίνων σε δύο εκδηλώσεις μοναδικές σε παλμό και ένταση.
“Πρωταθλητές στη ζωή μας μπορούμε να γίνουμε όλοι. Αρκεί το όνειρό μας να κατασταλάξει στην ψυχή μας και το ονειρεύομαι να μετατραπεί σε ένα δυνατό ”θέλω” και ένα ακόμα πιο ισχυρό ”μπορώ”, προέτρεψε τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ζίτσας ο συγγραφέας, πρωταθλητής του ακοντισμού και εκπαιδευτικός Νίκος Μιχαλόπουλος σε εκδήλωση που οργάνωσαν ο Δήμος Ζίτσας και οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
Η κος Μιχαλόπουλος και η Άννα Βερούλη μίλησαν στους μαθητές Δημοτικών, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ελεούσας σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις, παραθέτοντας βιώματα και εμπειρίες ζωής για τις αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό, τη σημασία της άσκησης, τη δύναμη του ονείρου και την επίλυση του σχολικού εκφοβισμού μέσα από τον αθλητισμό.
«Στα δύσκολα φαίνεται ο νικητής», είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Μιχαλόπουλος συμπληρώνοντας την κ. Βερούλη η οποία επεσήμανε πως από τα βασικά που μαθαίνουν οι αθλητές μέσα από την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό είναι «να χάνουμε με αξιοπρέπεια και να κερδίζουμε χωρίς ματαιοδοξία».
«Σημαντικές», χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος γιατί όπως εξήγησε, προάγουν στα παιδιά πρότυπα που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να πορευτούν στη ζωή τους. «Έχουμε την τύχη να φιλοξενούμε σήμερα δύο ανθρώπους που υπήρξαν πρότυπα για τον ελληνικό αθλητισμό και παραμένουν πρότυπα με τις εκδηλώσεις τους ανά την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά και παρότρυνε τους μαθητές «να επιλέγουν ως πρότυπο ότι θα τους παρακινήσει να κάνουν ένα βήμα μπροστά».
Στις εκδηλώσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών χαιρετισμό απεύθυναν η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Αγγελική Φωτεινού και η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού -Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη. Παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Χριστίνα Παπαδημητρίου και Βαγγέλης Γκουγιάννος, ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Ελεούσας Δημήτρης Αθανασίου, οι Διευθυντές και εκπαιδευτικοί των σχολείων.
Το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, έχει τον τίτλο ”ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; …ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΊΔΙ”, ένα δυνατό graphic novel ενάντια στο bullying και κάθε μορφή βίας, είναι επίσημο βιβλίο του συλλόγου ”Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα ενδοσχολικού εκφοβισμού, προτεινόμενο βιβλίο από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το συγκεκριμένο θέμα και μεταμορφώθηκε φέτος σε μια πολύ ιδιαίτερη και ευαίσθητη βιωματική παράσταση από τον ηθοποιό Βασίλη Χαλακατεβάκη και τη σκηνοθέτιδα Δέσποινα Μαραγκουδάκη, σε παραγωγή της εταιρείας ”Χρόνος-Δράσεις Πολιτισμού”. (πληροφορίες: 210 2922057)

Εμπνευστής και ψυχή των εκδηλώσεων ο διεθνής μας διαιτητής μπάσκετ και Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Β.Δ. Ελλάδας, κύριος Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, ο οποίος προσέφερε και μια σπάνια ευκαιρία στους καλεσμένους να επισκεφτούν το νέο Μουσείο Αργυροτεχνίας, ένα μοναδικό κόσμημα υψηλής αισθητικής και ιστορικής σημασίας, που τιμά την πόλη των Ιωαννίνων.