ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΓΙΑ 4η ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΑΘΡΟ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 • ΣΤΑΡΑ ΖΑΓΟΡΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

27οι ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ MASTERS

Για 4η φορά ο πρωταθλητής του ακοντισμού και βραβευμένος συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος ανέβηκε στο βάθρο των Βαλκανικών Αγώνων Στίβου Masters, που διεξήχθηκαν φέτος στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας και στο ίδιο στάδιο που το 1988 η Βουλγάρα πρωταθλήτρια Γιορντάνκα Ντόνκοβα έκανε ένα εκπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. με εμπόδια, που κράτησε σχεδόν 30 χρόνια.

Ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας Νίκος Μιχαλόπουλος (4 χρυσά, 1 αργυρό, 2 χάλκινα μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον ακοντισμό των ανδρών σε έναν πολύ δυνατό αγώνα που έκρινε 2η, 3η και 4η θέση μέσα σε 30 μόλις εκατοστά. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Σέρβος Milinkovic, ενώ το χάλκινο ο επίσης Έλληνας Νίκος Γεωργίου, αφήνοντας εκτός βάθρου τον Ρουμάνο Filote για 3 μόλις εκατοστά.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος έχει κατακτήσει στο παρελθόν στους Βαλκανικουλς Αγώνες το Χρυσό μετάλλιο του ακοντισμού στη Θεσσαλονίκη, το Αργυρό μετάλλιο στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και το Χάλκινο μετάλλιο στη Σμύρνη της Τουρκίας.

O ίδιος έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Facebook:
“Όσο δυσκολότερος ο αγώνας, τόσο πιο σημαντική η νίκη. Μέσα σε 30 πόντους κρίθηκαν 2η, 3η, 4η θέση.
Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου για τον υπέροχο αγώνα. Το πρώτο και σημαντικότερο κομμάτι της νίκης είναι η παρουσία στον αγώνα και ο ίδιος ο αγώνας, κάτι που όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται πιο δύσκολο, πιο απαιτητικό, πιο σπάνιο και γι’αυτό πιο αξιόλογο.
Ο πραγματικός όμως αθλητισμός είναι αυτός που σε κάνει να προσεγγίζεις το δύσκολο, το υπερβατικό, το προσωπικό σου όριο και αυτό δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο και εθνικότητα.
Έχει όμως και πρέπει να έχει ήθος και περηφάνεια. Γιατί αν σε αυτή τη φάση της ζωής σου δεν αγωνίζεσαι για αυτές τις αξίες, τότε για ποιό λόγο αγωνίζεσαι;
Εξάλλου σε όλους τους διεθνείς αγώνες αυτό που πάντα προηγείται από σένα είναι τα χρώματα της πατρίδας σου. Και της δικιάς μας πατρίδας τα χρώματα συμβαίνει να είναι τα πιο φωτεινά, τα πιο βαριά και τα πιο ιστορικά, αφού, εκτός πολλών άλλων, εδώ γεννήθηκε η ιδέα του “Εύ Αγωνίζεσθαι”.
Στην επόμενη λοιπόν αγωνιστική μας συνάντηση και ας θυμόμαστε όλοι: όσο πιο δυνατά χτυπάς το μπαλάκι κάτω, τόσο πιο ψηλά τινάζεται.
ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ-ΘΕΛΩ-ΜΠΟΡΩ”