ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ PARAPOLITIKA FM

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ANTIBULLYING ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;” ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM

Με τον αγαπημένο Δημήτρη Γιατζόγλου στην εκπομπή του “Έχουμε νέα” στον Parapolitika FM 90,1 μιλήσαμε για το νέο βιωματικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;” ενάντια στο bullying και κάθε μορφή βία,  βασισμένο στο τελευταίο μου ομότιτλο βιβλίο.

Μια παράσταση σχεδιασμένη ειδικά να επισκέπτεται σχολεία.

“ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;” • STOP BULLYING

Μια βιωματική παράσταση που έχει σκοπό να οδηγήσει όλους τους συμμετέχοντες στον θαυμαστό κόσμο του θεάτρου με έναν πρωτότυπο ρόλο, καθώς τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, γίνονται ηθοποιοί-ρόλοι, ανεβαίνουν στη σκηνή και συνυπάρχουν με τους χαρακτήρες κάθε ιστορίας, έχοντας την ευκαιρία να ταυτιστούν, να βιώσουν συναισθήματα και να τα εκδηλώσουν αυθόρμητα μέσα από τη σωματική έκφραση και το παιχνίδι των ρόλων.

Με συμβολικό τρόπο οι συμμετέχοντες μπαίνουν στη διαδικασία να αισθανθούν και να συλλογιστούν τα βαθύτερα αίτια μιας κατάστασης χωρίς να εστιάζουν μονάχα στο αποτέλεσμά της.
Με τη δύναμη του θεάτρου και ιδιαίτερα του θεατρικού παιχνιδιού έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά στη θεατρική τέχνη και μέσα από πολλαπλές τεχνικές και συμβολικά παιχνίδια να φυτέψουμε θετικούς σπόρους στα παιδιά, ώστε να καλλιεργήσουμε ένα κλίμα αποδοχής σε μια κοινωνία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!!!
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ!!!

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Χαλακατεβάκης Σκηνοθεσία: Δέσποινα Μαραγκουδάκη

Τηλ. Επικοινωνίας Κρατήσεις:

6942461870 – 2102922057 & 6932-733-587 www.nikosmichalopoulos.gr

ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ

“ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ” • ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ
Προτεινόμενο βιβλίο από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού.

Επίσημο βιβλίο του συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και αφορμή του 1ου Μαθητικού Διαγωνιστικού Φεστιβάλ ενάντια στη βία, ο τελικός του οποίου πραγματοποιήθηκε στον Δήμο  Κηφισιάς πριν μερικούς μήνες με τεράστια επιτυχία και συμμετοχές απ’όλη την Ελλάδα.