ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

🎈Το να μπορώ να μοιράζομαι το πάθος του αθλητισμού και τις αξίες ζωής μέσα από αυτόν με παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων είναι ένα προνόμιο που εκτιμώ βαθιά.
🎈Μια ιδιαίτερη σχολική χρονιά ολοκληρώνεται μέσα από τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, στα οποία είχα την τιμή να συμμετάσχω, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας αρχικά και για πολλοστή χρονιά και κατόπιν στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East στην Καισαριανή, μέσα από τις μοναδικές σε συναίσθημα, ένταση και ενέργεια στον ιδιαίτερο χώρο του ιστορικού σκοπευτηρίου της Καισαριανής.

🎈Την υπέροχη αυτή διαδρομή με αμέτρητα παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς ήρθε να συμπληρώσει με τον καλύτερο τρόπο η κυκλοφορία του νέου antibullying βιβλίου μου, του 10ου στη σειρά, με τίτλο “ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ” με αξέχαστες παρουσιάσεις και απίστευτα δυναμικές και βαθιά συγκινητικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.
🎈Καρπός αυτού του ταξιδιού και το 1ο Μαθητικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ ενάντια σε κάθε μορφή βίας, που μας γέμισε συγκίνηση και περηφάνεια μέσα από τη δύναμη των antibullying μηνυμάτων του και και ουσιαστική συνεργασία με τον σύλλογο της καρδιάς μας “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που κατέχει για το 2017 την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying.

🎈Εν αναμονή λοιπόν του καλοκαιρινού camp στον ιστορικό σύλλογο της Near East στην Καισαριανή, στο οποίο έχω και πάλι την τιμή να συμμετέχω, των νέων μου προγραμματισμένων εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της χώρας μας το καλοκαίρι και φυσικά λίγες μέρες πριν την υπεράσπιση του τίτλου του Πρωταθλητή Ελλάδος στον ακοντισμό και στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Masters, που θα διεξαχθεί στη Λάρισσα το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου, έχω την ανάγκη να πω ένα μεγάλο “ευχαριστώ” σε όλους όσοι κάνετε αυτό το ταξίδι πραγματικότητα, στηρίζοντάς το με τον τρόπο σας, διαβεβαιώνοντάς σας, πως θα προσπαθήσω να το κάνω όσο πιο μακρινό γίνεται και όσο μου επιτρέπεται εσείς να το συνεχίζω, προσθέτοντας σταθμούς, εμπειρίες και νέες αφετηρίες.

🎈Και ανάμεσα σε όλα αυτά κάποιες νέες στάσεις άλλων τύπων ταξιδιών, αθλητικών, επαγγελματικών ή αναψυχής στον υπέροχο πλανήτη μας, που αποτελούν ένα άλλο πάθος της ζωής μου, γεμίζοντάς  με με εικόνες και με την επίγνωση του δώρου που μας δόθηκε και πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε για αυτούς  που θα ακολουθήσουν.

🎈Ο αθλητισμός είναι η έμπνευση. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι το δώρο. Η συγγραφή είναι η ανάγκη επικοινωνίας και η επαφή μαζί σας είναι η επαναφόρτιση της έμπνευσης. Μου είναι δύσκολο να βάλω προτεραιότητες και ίσως να μην ήταν και σωστό ανάμεσα σε τρεις πυλώνες που διαμορφώνουν απόλυτα αυτό που είμαι σήμερα.

Και έτσι λοιπόν το ταξίδι συνεχίζεται κσι το μήνυμα παραμένει ισχυρό:
🎈ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ 🎈ΘΕΛΩ 🎈ΜΠΟΡΩ

Νίκος Μιχαλόπουλος 🎈
www.nikosmichalopoulos.gr