ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΪΟΥ 2017

Τον βραβευμένο συγγραφέα Νίκο Μιχαλόπουλο και έξι ακόμα λογοτέχνες του τίμησε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού σε μια πολύ όμορφη βραδιά το Σάββατο 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο “Σπύρος Αποστόλου”.

Παρουσία του Δημάρχου, κυρίου Νίκου Σαράντη και του εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτισμού και Παιδείας, κυρίου Περικλή Παπαγεωργίου στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου οι καλεσμένοι λογοτέχνες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν σε ζευγάρια ο ένας τη δουλειά του άλλου με ενδιάμεσα ζωντανά μουσικά διαλείμματα των συνθετών ερμηνευτών, Τάσου Ζάντζα, Σταύρου Ξένου και Νίκου Πιπινέλη.

Ο Πάνος Σταθόγιαννης, η Ευγενία Οικονομοπούλου, ο Σαράντος Φράγκος, η Αντωνία Ζεβόλη-Νταουντάκη, ο Βασίλης Παπαμιχαλόπουλος ανέβηκαν στη σκηνή πριν δώσουν τη θέση τους στο τελευταίο λογοτεχνικό ζευγάρι της βραδιάς, τη Δρ. Χρύσα Χρονοπούλου και τον μαθητή της Νίκο Μιχαλόπουλο.

Ήταν μια πολύ όμορφη και συναισθηματική στιγμή της βραδιάς η συνύπαρξης τους επί σκηνής, όταν και οι δυό τους αναφέρθηκαν σε περιστατικά και συναισθήματα που καθόρισαν τη σχολική τους συνύπαρξη σε Λύκειο των Αγίων Αναργύρων, όπου ο συγγραφέας γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Η κυρία Χρύσα Χρονοπούλου αναφέρθηκε σε όλο το συγγραφικό έργο του Νίκου Μιχαλόπουλου, αλλά και την αθλητική του πορεία, διαβάζοντας αποσπάσματα του τελευταίου του βιβλίου με τίτλο ” ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ; ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ”, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε ως συγκλονιστικό βιβλίο, ενώ ο ίδιος αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της δικής του παρουσίασης προς εκείνη στο εξαιρετικό έργο της για τη ζωή και τη δράση της σπουδαιότερης γυναικείας μορφής της Ελληνικών Εκπαιδευτικών πραγμάτων, της Ρόζας Ιμβριώτη, ενώ της αφιέρωσε ένα πολύ συναισθηματικό απόσπασμα του βραβευμένου του βιβλίου “ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ”, που αποτέλεσε και το επίσημο βιβλίο του Χρυσού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010 με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα.

Την οργάνωση της βραδιάς ανέλαβε το ιστορικό βιβλιοπωλείο ΣΤΙΓΚΑΣ στους Αγίους Αναργύρους και την παρουσίαση της εκδήλωσης η κυρία Μαρία Στίγκα.