Ο ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ 67ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΚΑΙ ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ

ΜΑΪΟΣ 2017
Οι παρουσιάσεις του συγγραφέα ΝΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ για το νέο του antibullying βιβλίο «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;
ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ» συνεχίζονται σε όλη την Ελλάδα.
Νέες στάσεις αυτού του δυναμικού ταξιδιού, με μηνύματα κατά της βίας σε κάθε της μορφή και υπέρ του σεβασμού στη διαφορετικότητα, αυτή τη φορά στο 67ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στις 17 Μαΐου, στο 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω για πολλοστή φορά στις 23 Μαΐου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας σε δύο εκδηλώσεις την Πέμπτη 25 Μαΐου για τους μαθητές όλων των τάξεων, εγκαινιάζοντας την 3η Έκθεση Βιβλίου του, όπως και τις προηγούμενες δύο χρονιές.
Ο συγγραφέας, μιλώντας στους μαθητές για το θέμα του ενδοσχολικού εκφοβισμού, αλλά τον ρόλο του αθλητισμού στη ζωή μας, ως μέσο ενδυνάμωσης της προσωπικότητάς μας, εφαλτήριο ανάπτυξης του προσωπικού μας ονείρου και τρόπος υπερπήδησης κάθε εμποδίου αμφισβήτησης και απογοήτευσης, συγκίνησε και ξεσήκωσε το κοινό του λίγες μέρες μετά την τεράστια επιτυχία του τελικού του 1ου Μαθητικού Διαγωνιστικού Φεστιβάλ κατά της βίας, που γεννήθηκε ως ιδέα με την αφορμή της κυκλοφορίας του νέου του βιβλίου και πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Κηφισσιάς σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα.
Αυτό που μοιράζεται ο συγγραφέας με τα παιδιά σε κάθε σχολείο είναι η μεγάλη προίκα του βιβλίου και φυσικά η ευαισθητοποίηση απέναντι σε ένα θέμα που ξεφεύγει από τα στενά όρια της εκπαιδευτικής κοινότητας.
STOP BULLYING!!! ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!!! ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ!!!
Και το ταξίδι συνεχίζεται με στάσεις:
• Στις 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίων Αναργύρων

• Στις 28 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρυονερίου
Το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;» είναι το επίσημο βιβλίο του συλλόγου » ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», που κατέχει την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying και στηρίζει με μέρος των πωλήσεών του τους σκοπούς του και επίσης είναι προτεινόμενο βιβλίο από το Υπουργείο Παιδείας για θέματα ενδοσχολικού εκφοβισμού.
«ΑΣ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΓΙΑΤΙ…
ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

Παράλληλα ο Νίκος Μιχαλόπουλος συνεχίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας για σχολεία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και στο Πρότυπο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Near East στην Καισαριανή, ενώ στις 4 Ιουνίου θα αγωνιστεί στα ΤΡΙΤΣΕΙΑ  2017 στο Αργοστόλι στην Κεφαλονιά, επιδιώκοντας να κερδίσει το αγώνισμα του ακοντισμού για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Λίγες μέρες αργότερα θα βρεθεί στο Παρίσι στο πλευρό της στενής του φίλης και  θρυλικής τεννίστριας Μαρτίνας Ναβρατίλοβα στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον τίτλο των Legends στο φετινό Roland Garros. Μια φιλία που κρατάει καλά από το 2010 μετά την κοινή τους προσπάθεια να κατακτήσουν την κορυφή των 6.000μ. του όρους Κιλιμάντζαρο στην Αφρική, με σκοπό να συγκεντρώσουν χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναϊρόμπι. Μια προσπάθεια που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή της διάσημης αθλήτριας, όταν υπέστη πνευμονικό οίδημα της 4η μέρα της ανάβασης, αλλά έφερε τον Έλληνα συγγραφέα και πρωταθλητή του ακοντισμού στην κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αφρικής και στην 1η θέση στη συγκέντρωση χρημάτων για τον σκοπό της αποστολής.