"ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;"

Ο συγγραφέας Νίκος Μιχαλόπουλος μιλάει στο Πρώτο 91.5 για το νέο του βιβλίο εναντίον της Βίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Γράφει η Σάντυ Λαδικού

“ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;» Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του συγγραφέα – εκπαιδευτικού – αθλητή Νίκου Μιχαλόπουλου που ήδη έχει διαβαστεί από χιλιάδες έφηβους και όχι μόνο της χώρας.

Αν και κυκλοφόρησε πριν λίγο χρονικό διάστημα, το θέμα είναι τόσο δυνατό και επίκαιρο που ήδη έχει αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από τους λάτρεις των βιβλίων.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Πρώτο 91.5 για το νέο του συγγραφικό εγχείρημα και εξήγησε ότι δεν έχει χρονικό όριο το βιβλίο καθώς μπορεί να διαβαστεί από όλους. Οφείλουμε ως κοινωνία να είμαστε εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας.

Το βιβλίο «ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;» είναι ένα μυθιστόρημα με πρωταγωνιστές που γυρίζουν πίσω στον χρόνο αλλά ταξιδεύουν και στο μέλλον. Έχει πολύ δυνατές εικόνες και αφήνει παράθυρο ελπίδας καθώς όπως τόνισε ο συγγραφέας, ο άνθρωπος βρίσκεται πάντα πάνω από όλα αυτά και στο τέλος, η διαφορετικότητα μας ενώνει αντί να μας χωρίσει.

Μάλιστα έφερε και το παράδειγμα της Κω και των άλλων νησιών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα που δεν δημιούργησαν και δεν έλυσαν οι αρμόδιοι και παρόλα αυτά, προσπάθησαν να ανακουφίσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος μίλησε και για την κρίση η οποία πολλές φορές οδηγεί σε ακραίες επιλογές και συμπεριφορές που στο τέλος όμως η βία αυτών των επιλογών μπορεί να στραφεί και εναντίον μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων πηγαίνει προς το Χαμόγελο του Παιδιού καθώς φέτος ο Οργανισμός έχει την Πανευρωπαϊκή προεδρία κατά του Bullying.

Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου διοργανώνεται το 1ο Μαθητικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ για μπάντες ή σόλο καλλιτέχνες ενάντια στο bullying και σε κάθε μορφή βίας. Οι εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ προσκαλούν μαθητές και σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά και από τα Δωδεκάνησα να δηλώσουν συμμετοχή και να παρουσιάσουν το δικό τους τραγούδι κατά της βίας. Τα 5 καλύτερα τραγούδια θα ηχογραφηθούν και θα κυκλοφορήσουν σε σχετικό Cd.

Το νέο βιβλίο του Νίκου Μιχαλόπουλου μπορείτε να το βρείτε στο Πολύκεντρο Θαλασσινού και σύντομα θα παρουσιαστεί από τον ίδιο τον συγγραφέα σε ειδική εκδήλωση στην Κω.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: