ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;

“ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;”

•Ν Ε Ο   Β Ι Β Λ Ι Ο•

Ένα βιβλίο ενάντια στην οποιασδήποτε μορφής βία.
STOP BULLYING !!!

Η ζωή θα μπορούσε να είναι ένα όμορφο ταξίδι για όλους, αν όλοι μπορούσαν να ταξιδέψουν με ασφάλεια.
Η Αρετή χρειάστηκε κάποτε να φάει το γλυκό της από το πάτωμα, ο Άγγελος έμαθε να κρύβεται και να φεύγει μακριά, ο Τζαράχ άφησε ένα πόλεμο πίσω στην πατρίδα του και βρήκε έναν άλλο εδώ, αν όχι χειρότερο, σίγουρα πιο ύπουλο κι ο Τριαντάφυλλος δεν έμοιαζε με κανέναν και δεν έφταιγε γι’ αυτό, αλλά δεν το καταλάβαινε, ούτε αυτός, ούτε οι άλλοι.
Τέσσερις δρόμοι που περνάνε μπροστά από ένα σχολείο, ένα νηπιαγωγείο, ένα στάδιο και μια κατασκήνωση ενώνονται με έναν περίεργο τρόπο στο πριν, στο τώρα και στο μέλλον.
Κάποιοι μας συστήθηκαν ως Νταήδες, Ξερόλες, Καμπόσοι και Μάγκες.
Ήταν πράγματι;
Πολλές φορές στη ζωή μας τα πάντα μετριούνται με μια μεζούρα, αλλά κάποιοι πάντα περισσεύουν και τα θύματα γίνονται εύκολα θύτες και το αντίθετο σε ένα παιχνίδι ρόλων, που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο, γιατί δυστυχώς όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι.

•Το βιβλίο στηρίζει τους σκοπούς του συλλόγου “Χαμόγελο του Παιδιού” και είναι το επίσημό του βιβλίο, κατέχοντας την Πανευρωπαϊκή Προεδρία για θέματα bullying.

•Το βιβλίο είναι προτεινόμενο από το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού.

•Με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου διοργανώνεται το 1ο Μαθητικό Διαγωνιστικό Φεστιβάλ  για μπάντες ή σόλο καλλιτέχνες ενάντια στο bullying και σε κάθε μορφή βίας.