Νίκος Μιχαλόπουλος Κύπρος

Το “ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ” τιμήθηκε στην Κύπρο

Το δημοτικό σχολείο Ανθούπολης Λευκωσίας επιβραβεύει με τον καλύτερο τρόπο τον συγγραφέα Νίκο Μιχαλόπουλο και τη συζυγό του παγκόσμια πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη!

Η Kύπρος τίμησε με τον καλύτερο τρόπο τον συγγραφέα Νίκο Μιχαλόπουλο μετά τις αλλεπάλληλες παρουσιάσεις του σε περισσότερα από 100 σχολεία της Λευκωσίας, της Λάρνακας και της Λεμεσσού τα τελευταία τρία χρόνια.

Το Δημοτικό Σχολείο Ανθούπολης Λευκωσίας προσέφερε ένα μέρος των εσωτερικών του χώρων στο σύνθημα των παιδικών του βιβλίων ”ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ” μετά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί στο τέλος Ιανουαρίου κατά την διάρκεια της έκτης περιοδείας του στην Κύπρο προσκεκλημένος του Υπουργείου Παιδείας.

Το ”ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΘΕΛΩ ΜΠΟΡΩ” είναι ο υπέρτιτλος των δύο πρώτων βιβλίων του Βαλκανιονίκη του ακοντισμού και συγγραφέα Νίκου Μιχαλόπουλου με θέμα αξίες ζωής μέσα από τον αθλητισμό και τα οποία υπογράφει μαζί με την σύζυγό του και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη.

Τα βιβλία του συγγραφέα έχουν φτάσει τα εννέα τον αριθμό και ανάμεσά τους το ”Πέντε Σωματοφύλακες Κλεισμένοι στο Ψυγείο”, που έγινε θεατρική παράσταση και βρίσκεται ήδη στην 17η έκδοσή του, το βραβευμένο από την Ευρωπαική Ένωση ”Ο Άη Βασίλης φέτος είναι πράσινος” που ξεπέρασε τα 45.000 αντίτυπα τους δύο πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και ”Ο Μαραθώνιος Ονείρων”, το επίσημο
βιβλίο του Χρυσού Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010 με την ευκαιρία συμπλήρωσης 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα.

Ο Νίκος Μιχαλόπουλος πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο του βιβλίο ενηλίκων με τίτλο ”Οι Κορυφές Μέσα μας”, ένα βιβλίο θετικής σκέψης, πίστης και ώθησης εμπνευσμένο από την μεγάλη του περιπέτεια στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο με την θρυλική τεννίστρια Μαρτίνα Ναβρατίλοβα, όταν επιχείρησαν να κατακτήσουν την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής στα 6.000 μέτρα για τους σκοπούς του
μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του Laureus Sport For Good Foundation, συγκεντρώνοντας χρήματα για τα παιδιά των παραγγουπόλεων του Ναιρόμπι. 

Μια επιχείρηση που λίγο έλειψε να κοστίσει την ζωή της μεγάλης αθλήτριας, αλλά οδήγησε τον Έλληνα αθλητή και συγγραφέα στην κορυφή της Αφρικής. Το βιβλίο διατρέχουν 18 ακόμα ιστορίες-αλληγορίες θετικής σκέψης, μετατρέποντάς την ιστορία του σε μια ένα βαθιά συγκινητική προσέγγιση, κάτι που ο κόσμος δείχνει να έχει απόλυτη ανάγκη στην εποχή μας, οδηγώντας το ήδη στον πρώτο κιόλας μήνα της κυκλοφορίας του στην τρίτη του έκδοση.